‘Wakker in een boze droom’ nu te zien in de filmtheaters

Vanaf donderdag 9 januari 2014 is de Nederlandse documentaire ‘Wakker in een boze droom’ te zien in de Nederlandse filmtheaters.

Trailer: ‘Wakker in een boze droom’

Deze documentaire is tijdens de IDFA uitgeroepen tot beste Nederlandse documentaire. Voor deze documentaire zijn gedurende anderhalf jaar drie vrouwen met borstkanker gevolgd die onder behandeling zijn van het Antoni van Leeuwenhoek.

Zonder commentaar en van dichtbij laten de filmmakers Petra Lataster-Czisch en Peter Lataster in deze documentaire zien hoe borstkanker de levens van drie vrouwen op zijn kop zet. Sabrina, Vicky en Ingrid vechten om hun waardigheid en vrouwelijkheid overeind te houden, ondanks de pijn en het verdriet. Ze gaan de ziekte met moed der wanhoop, uithoudingsvermogen en humor te lijf. Hoe rapen ze de scherven bij elkaar en wie helpt hen daarbij? Hoe dragen zij en hun partners de angst om een onzekere toekomst?

Vanaf 9 januari 2014 is ‘Wakker in een boze droom’ te zien in: het Ketelhuis Amsterdam, Verkadefabriek Den Bosch, filmtheater De lieve vrouw Amersfoort, LUX Nijmegen, filmtheater ’t Hoogt Utrecht en Lumière Cinema Maastricht. Vanaf 16 januari in het Filmhuis Den Haag.

Plaats een reactie