Waarom eet je te veel?

Waarom eet je te veel? Volgens Deepak Chopra is je eetgedrag niet de kern. Onder je neiging tot te veel eten liggen andere, diepere verlangens verborgen. Vraag je eens af wat je werkelijk wilt. Wil je wel voedsel? Of verlang je eigenlijk naar liefde, naar waardering, of naar rust?

Waarom eet je te veel? is onmisbaar voor iedereen die letterlijk en/of figuurlijk lichter door het leven wil gaan. Of je nu overgewicht hebt of niet. Te veel en ongezond eten is volgens Chopra een teken dat je uit balans bent. Zo’n voortdurende trek die niet te stillen is, ongeacht wat je eet, betekent dat je een ander soort honger hebt.

Waarom eet je te veel, Deepak Chopra

Waarom eet je te veel? helpt je zoeken naar de ware reden van je (over)eetgedrag en motiveert je om je werkelijke verlangens te vervullen. Pas als je de dieper liggende vraag beantwoordt, vindt je echte voldoening en vervulling in je leven en krijg je vanzelf ook controle over je eetgedrag, en wel blijvend. Je overgewicht verdwijnt en je valt niet meer terug, zoals vaak bij een crashdieet.

Waarom eet je te veel? is niet zozeer een dieetboek, maar een spirituele gids over goede voeding en zingeving, met de laatste inzichten uit zowel de reguliere westerse en alternatieve geneeskunde en aangevuld met bruikbare adviezen uit de praktijk.

Chopra’s 1-minuuttip bij onbeheersbare eetdrang is bijvoorbeeld goud waard. Evenals de serie smakelijke recepten met verse biologische ingrediënten uit de keuken van het Chopra Center.

“Chopra schrijft op heldere wijze dat de meeste mensen met overgewicht op de automatische piloot staan. Zijn suggestie is ‘mindful eten’. Het betekent dat je waarneemt wat je doet, denkt en voelt. Streng diëten is niet de oplossing. Ga aan de slag met wat jou uit balans brengt en zoek vervulling in andere dingen”, Joanna Kortink, auteur van o.a. Mindful afvallen

Deepak Chopra heeft meer dan zestig boeken geschreven, die zijn vertaald in meer dan vijfentachtig talen. Vele daarvan hebben op de bestsellerlijsten van The New York Times gestaan. Ook in Nederland is hij de grootste auteur op het gebied van zingeving.

Boekgegevens
Titel: Waarom eet je te veel?
Auteur: Deepak Chopra
ISBN: 9789021556505
Aantal pagina’s: 256
Prijs € 18,95
Verschijningsdatum: 1-3-2014