Waarborgfonds Kinderopvang lanceert de BC Kinderopvang

Het Waarborgfonds Kinderopvang lanceert deze week een nieuwe website: www.benchmarkkinderopvang.nl. Door de groei van de kinderopvang is het belang van onderzoek naar en kennis over kinderopvang sterk toegenomen. Het is immers een bedrijfsactiviteit met een groot maatschappelijk belang. Mede op verzoek van de overheid en de brancheorganisaties zet het Waarborgfonds Kinderopvang zich al jaren in voor meer transparantie van en inzicht in de bedrijfsvoering van kinderopvangorganisaties.

De site benchmarkkinderopvang.nl is een vergelijkingssite voor alle kinderopvangondernemers. Door hun jaarcijfers en overige bedrijfsgegevens in te voeren, rekent de site belangrijke bedrijfsmatige kengetallen uit. Vervolgens worden die vergeleken met het sectorgemiddelde en met kengetallen van een door de ondernemer zelfgekozen andere anonieme selectie van bepaalde type organisaties. Het Waarborgfonds verwerkt de cijfers van alle deelnemers (geanonimiseerd) in het jaarlijkse Sectorrapport Kinderopvang.

Deelname aan de Benchmark Kinderopvang is gratis en vergroot niet alleen het bedrijfsmatig inzicht van de kinderopvangondernemers en de transparantie van de gehele sector. Het Waarborgfonds heeft met het Centraal Bureau voor de Statistiek afgesproken dat de organisaties die invoeren vrijstelling kunnen krijgen van aanlevering van het vragenformulier ‘Jaarstatistiek Welzijnswerk en Kinderopvang’. Het Waarborgfonds verwacht dat dit extra voordeel nog meer organisaties zal stimuleren de nieuwe site te gebruiken.

Plaats een reactie