Waar moet u op letten bij een ooglidcorrectie? 3 regels

Bent u van plan om een ooglidcorrectie te laten doen? Wilt u graag van uw vervelende klachten af door uw overhangende oogleden? Klachten zoals een drukkend gevoel, minder goed zien, vermoeidheid en hoofdpijn? Dat is begrijpelijk. Daarom nemen steeds meer mensen de stap om dit te verhelpen. Er zijn veel klinieken en ziekenhuisafdelingen waar u uw oogleden kunt laten corrigeren, maar hoe maakt u de juiste keuze? Wat zijn de belangrijkste zaken waar u op moet letten bij een ooglidcorrectie?

Wij hebben inmiddels ruime ervaring met ooglidcorrecties: onze specialist drs. Thea van Loenen werkt al sinds 2006 als plastisch chirurg en onze specialist dr. Petra Koster werkt zelfs al vanaf 2004 als plastisch chirurg. Daarom weten we heel goed waar u op moet letten bij een ooglidcorrectie. De regels die wij stellen, passen wij zelf natuurlijk ook toe. Wij hebben de 3 belangrijkste dingen waar u op moet letten bij een ooglidcorrectie voor u op een rijtje gezet.

Regel 1 (de allerbelangrijkste!): Zorg dat uw ooglidcorrectie wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg

Worden niet alle cosmetische ingrepen uitgevoerd door een plastisch chirurg? Nee, helaas mogen cosmetisch chirurgen ook ooglidcorrecties uitvoeren. Hoe kan dit? Een cosmetisch arts heeft, naast de reguliere opleiding tot basisarts, slechts een 2-jarige opleiding nodig om als cosmetisch arts te mogen werken. Dit in tegenstelling tot een plastisch chirurg, die naast de 6-jarige opleiding tot basisarts, nog een 6-jarige opleiding nodig heeft om als plastisch chirurg te mogen werken.

Uit onderzoek van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) blijkt dat 80% van de plastisch chirurgen maandelijks nog teveel patiënten zien met schade als gevolg van fout uitgevoerde operaties door ondeskundige cosmetisch basisartsen. Kies daarom voor een plastisch chirurg die de juiste opleiding, ervaring en erkenning heeft.

Regel 2: De plastisch chirurg moet aangesloten zijn bij de juiste verenigingen

Om de kwaliteit van uw behandeling te waarborgen moet de plastisch chirurg lid zijn van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) en de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC). Deze verenigingen stellen strenge kwaliteitseisen aan hun leden, zodat u zeker weet dat u door een gekwalificeerde plastisch chirurg behandeld wordt.

– Hoe houdt de NVPC de kwaliteit hoog ?
Plastisch chirurgen die aangesloten zijn bij de NVPC worden iedere vijf jaar bezocht door de kwaliteitscommissie van de NVPC. Er wordt dan onder andere gekeken naar de praktijkvoering en de nascholing. Als dit bezoek niet gunstig uitvalt, kan de plastisch chirurg zijn registratie verliezen en mag hij zijn vak niet meer uitoefenen.

– Hoe houdt de NVEPC de kwaliteit hoog?
De NVEPC heeft als hoogste prioriteiten: ‘patiëntveiligheid’ en ‘de mogelijkheid om uw plastisch en esthetisch chirurg met vertrouwen te kiezen’. Deze prioriteiten waarborgt de vereniging, doordat zij continue scholing verzorgt voor haar leden op het gebied van patiëntveiligheid. Ook screent de vereniging haar leden actief en nauwgezet.

Regel 3: Zorg dat u de juiste informatie krijgt bij uw intake

Voordat de correctie plaatsvindt, is er altijd een intake waarbij u al uw vragen kunt stellen. Zorg dat u goed voorbereid bent. We hebben wat mogelijke vragen voor u op een rijtje gezet:

– Hoe gaat de behandeling precies in zijn werk? Denk aan:
• Wie voert de operatie uit?
• Uit hoeveel stappen bestaat de behandeling?
• Het aantal hechtingen?
• Hoe lang duurt de correctie?
• Wat zijn de risico’s van de correctie?

– Hoe gaat het verder na de behandeling? Denk aan:
• Hoe lang duurt het herstel?
• Pijn en of blauwe plekken na de ingreep?
• Wie doet de nacontroles?
• Hoe wordt er omgegaan met eventuele complicaties?
• Wat mag u wel en niet na de ingreep?

– Wat is allemaal bij de kosten inbegrepen?

– Zijn er andere zaken waar u rekening mee moet houden als u voor de behandeling kiest?

Zorg er daarnaast voor dat u de intake heeft met de plastisch chirurg die de operatie uitvoert, zodat u kunt voelen of u een goed gevoel heeft bij de chirurg. Hij of zij is tenslotte de enige met wie u uw wensen en verwachtingen goed kunt bespreken.

Over Ooglid.nl
Ooglid.nl vindt dat de beste zorg toegankelijk moet zijn voor iedereen. Daarom hebben we de beste kwaliteit van behandelen gecombineerd met de scherpste prijs. Zo heeft u bij Ooglid.nl al een bovenooglidcorrectie voor 2 ogen voor slechts €699,-. Uiteraard uitgevoerd door een plastisch chirurg die aangesloten is bij de NVPC en NVEPC. Deze scherpe prijs kan worden gerealiseerd dankzij de unieke formule die de kliniek hanteert, waarbij kwaliteit altijd boven kosten gaat. En waarmee Ooglid.nl bewijst dat de beste zorg niet duur hoeft te zijn.

Plaats een reactie