Vuurwerkbril verkrijgbaar voor maximale oogbescherming

Het Sint Franciscus Gasthuis biedt ook dit jaar de mogelijkheid om vuurwerkbrillen te kopen voor kinderen en volwassenen. Deze worden aangeboden in het kader van de vuurwerkcampagne op initiatief van Het Oogziekenhuis Rotterdam en Het Oogzorgnetwerk.

Vuurwerkbrillen
De vuurwerkbrillen zijn te koop voor volwassenen en er zijn aparte brillen voor kinderen. De brillen kosten € 3,00 per stuk en zijn verkrijgbaar bij polikliniek Oogheelkunde, balie 312 op de derde verdieping. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via telefoonnummer 010 – 461 6935.

Vuurwerkcampagne

Dit jaar vindt voor de zesde keer de vuurwerkcampagne plaats met als doel om letselschade aan ogen door vuurwerk te voorkomen. Met behulp van de vuurwerkbril, promotiemiddelen en voorlichting wordt geprobeerd om een zo groot mogelijke doelgroep te bereiken. Om de verkoop en het dragen van de vuurwerkbril te blijven stimuleren, werkt Het Oogzorgnetwerk samen met het bedrijf Vuurwerkpreventie. Dit bedrijf heeft drie jaar geleden in samenwerking met Consument en Veiligheid de Firegoogs vuurwerkbril geïntroduceerd.

Meer informatie over het specialisme Oogheelkunde vindt u op www.sfg.nl/oogheelkunde

Plaats een reactie