VUmc start polikliniek schouderklachten

VU medisch centrum start op 13 november met een speciale schouderpolikliniek. Orthopedisch chirurg en fysiotherapeut werken in deze nieuwe polikliniek samen om de zorg voor patiënten met schouderklachten te optimaliseren. Twee keer per maand kunnen patiënten terecht op het spreekuur.

Patiënten krijgen na een bezoek aan de schouderpolikliniek een specifieke diagnose en goed verwijstraject. Dat kan een operatie zijn, maar ook een behandeling bij een gespecialiseerde fysiotherapeut. Voor revalidatie kunnen patiënten terecht bij de schoudergroep in VUmc of een netwerk van fysiotherapeuten in de regio die extra kennis hebben van schouderrevalidatie.

Schouderklachten komen vaak voor, één op de vijf mensen in Nederland krijgt er mee te maken. De klachten houden meestal lang aan en komen geregeld terug. Bijna de helft van de patiënten met niet-traumatische klachten heeft na een half jaar nog altijd pijn. Huisartsen kunnen patiënten met schouderklachten, liefst binnen zes weken, doorverwijzen naar de schouderpolikliniek VUmc voor een snelle en specifieke diagnose. De kans op volledig herstel is dan het grootst en chronische klachten kunnen worden voorkomen.

Plaats een reactie