VUmc blij met opheffen verscherpt toezicht

0
840

VUmc is blij met het opheffen van het verscherpt toezicht door de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

VU medisch centrum

Maandag 4 maart 2013 heeft de Inspectie aan VUmc laten weten vertrouwen te hebben in de maatregelen die de nieuwe raad van bestuur heeft genomen om de patiëntveiligheid te bevorderen.

Ook is de Inspectie positief over de transparante wijze waarop de raad van bestuur haar informeert. De Inspectie zal de komende tijd aandacht blijven besteden aan de werkwijze bij het melden en onderzoeken van calamiteiten door VUmc en aan de gang van zaken op de afdeling longchirurgie.

In een reactie zegt interim bestuursvoorzitter drs. Fred Plukker: “De Inspectie heeft vastgesteld dat we het afgelopen half jaar veel hebben verbeterd in de zorg voor onze patiënten. Ook constateert de Inspectie dat er duidelijke vorderingen zijn gemaakt op het terrein van samenwerking en communicatie binnen het ziekenhuis. We blijven werken aan het verder verbeteren daarvan, even als aan de implementatie van de verbeterde calamiteitenprocedure. De opheffing van het verscherpt toezicht is een groot compliment voor alle medewerkers, die voluit hebben meegewerkt aan de noodzakelijke verbeteringen.”

Het verscherpt toezicht werd op 21 augustus 2012 ingesteld.