VUmc tekent kredietarrangement van €246 miljoen voor ambitieuze bouwprojecten

VU medisch centrum heeft met een consortium van banken een kredietarrangement getekend ter waarde van € 246 miljoen. Met dit bedrag worden ambitieuze bouwprojecten en investeringen voor de komende vier jaar gefinancierd. Het consortium van banken dat het krediet verstrekt, bestaat uit Deutsche Bank Nederland N.V., N.V. Bank Nederlandse Gemeenten en de Rabobank.

Het grootste project is de Westflank, een volledig nieuw gebouw ten westen van het medisch centrum, waarvan de eerste werkzaamheden deze maand al zijn gestart. De Westflank geeft ruimte aan de volledig nieuwe spoedeisende hulp, die met een opnamecapaciteit van 120 patiënten per dag de grootste van Nederland wordt.

Daarnaast komt in de Westflank een nieuwe locatie van partner GGZ inGeest voor de klinische opname en ambulante zorg van patiënten met psychische problemen. Ook komt in de Westflank de nieuwe locatie voor de gastenverblijfkamers voor familieleden van patiënten van VUmc. De Westflank wordt in 2012 in gebruik genomen.

Het tweede project is de bouw van het VUmc Cancer Center Amsterdam – diagnose en behandeling. In deze polikliniek sneldiagnostiek oncologie komen verschillende units, voor onderzoek en dagbehandeling, maar ook met ruimtes waar de patiënten zich met familieleden even kunnen terugtrekken. De bouw van de polikliniek start nog deze maand en zal in juli 2011 gereed zijn.

Daarnaast zal de huidige intensive care worden verbouwd en krijgt deze een koppeling aan het traumacentrum en de operatiekamers. De intensive care wordt uiterst modern ingericht en zal voldoen aan de allerlaatste eisen op het gebied van (patiënt)veiligheid. Ook wordt ook voor alle patiënten extra aandacht besteed aan patiëntvriendelijke en prettige aankleding van de ruimte.

Plaats een reactie