200.000 vrouwen met kanker MOO!

In januari 2010 startte officieel de campagne ‘200.000 vrouwen met kanker MOO!’ Onderdeel van de campagne is een landelijke verwendag waarop de 200.000 vrouwen in Nederland die getroffen zijn door kanker een gratis verwenmoment krijgen aangeboden.

Het doel van de campagne is massale bekendheid geven aan het belang van verwenzorg
Oprichtster van de Stichting Viva la Donna Corinne de Haas: “Het is tijd dat verwenzorg massaal omarmd wordt en de erkenning krijgt die het verdient. Want verwennen heeft zo’n positief effect! Het zou ideaal zijn wanneer verwenzorg een vast onderdeel van het behandeltraject wordt. En dat verwenmomenten vergoed worden door de verzekering. Maar zover zijn we helaas (nog!) niet.”

Landelijke verwendag
Op 29 mei 2010 trakteren kappers, schoonheidspecialisten, visagisten, masseurs, en andere ‘verwenspecialisten’ vrouwen met kanker op een heerlijk verwenmoment. Deze verwendag is een jaarlijkse traditie die tienduizenden vrouwen een fijne dag bezorgt. Nieuw is de grootse aanpak. In 2010 wil Stichting Viva la Donna álle 200.000 vrouwen met kanker in Nederland een gratis verwenmoment geven.

Valentijn
Nog zo’n opvallend campagneonderdeel is de Valentijnsactie in samenwerking met kuuroord De Zwaluwhoeve. Op deze Valentines Day worden tientallen vrouwen heerlijk in de watten gelegd. Tijdens een verwenmoment, ontvangen de deelneemsters een verwenpakket dat mede mogelijk is gemaakt door de betrokkenheid en sponsoractie van Tupperware.

Het belang van verwennen
Met de nieuwe campagne benadrukt Stichting Viva la Donna hoe belangrijk verwenzorg is voor vrouwen die getroffen zijn door kanker. “Door een beautybehandeling, een massage of een bezoekje aan de kapper verleg je de focus. De vrouwen zijn even geen patiënt meer. Ze kunnen ontspannen en genieten van de positieve aandacht. De vrouwen voelen zich na een behandeling prettiger en MOO! Dat het concept werkt, is wel gebleken uit de enthousiaste reacties”, aldus Corinne de Haas.

Meer campagnepunten
Het jaar 2010 zal bol staan van de landelijke acties om sponsors, vrijwilligers en vrienden en vriendinnen te werven. Daarnaast zijn er tal van verwenmomenten voor de vrouwen waar alles om draait. Viva la Donna organiseert beautyworkshops, interessante lezingen en tal van verwenmomenten.

Plaats een reactie