Vrouwen in het rood op zaterdag 29 september

Op 29 september 2012 is het Dress Red Day. Op die dag roept de Hartstichting alle vrouwen op om rode kleding te dragen om zo aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten; doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen.

Dit is belangrijk, want té veel mensen weten niet hoe groot het probleem is: er zijn een miljoen hart- en vaatpatiënten in Nederland. En er sterven dagelijks 58 vrouwen en 51 mannen aan de gevolgen hiervan. Vooral hart- en vaatziekten bij vrouwen verdienen meer aandacht zodat zij sneller worden herkend en eerder kunnen worden behandeld.

De Hartstichting, De Hart&Vaatgroep (de vereniging voor en door mensen met een hart- en vaataandoening en hun naasten) en de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) slaan daarom de handen ineen op Dress Red Day en nodigen ook andere professionals die met dit thema te maken hebben uit om mee te doen.

Facebook Dress Red Day

Ziekenhuizen kleuren rood op vrijdag 28 september
Op initiatief van de werkgroep Gender van de NVVC kleuren op de dag voorafgaand aan Dress Red Day de ziekenhuizen alvast rood. Op veel cardiologieafdelingen is informatie te vinden over hart- en vaatziekten en de zorgprofessionals op de poli’s Cardiologie combineren hun uniform die dag met rode kleding. Ook worden er presentaties gehouden en is er extra aandacht voor patiëntenvoorlichting. Op die manier vragen de ziekenhuizen aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen en steken zij hun patiënten een hart onder de riem.

Dress Red Day
Dress Red Day valt op World Heart Day. Op die dag is er internationaal aandacht voor hart- en vaatziekten. In Nederland vinden op en rond Dress Red Day activiteiten plaats waardoor het land rood kleurt. Een overzicht van al deze activiteiten is te vinden op www.dressredday.nl.

Plaats een reactie