Vrouwen flirten meer in de zomer

Vrouwen voelen zich sexier in de zomer, flirten meer, doen massaal aan buitensex en staan meer open voor een avontuurtje, tenzij de man in kwestie sandalen met sokken draagt. En als vrouwen dan toch een scheve schaats rijden in de zomer, dan het liefst met Jan Kooijman of Benja Bruining. Dat blijkt uit onderzoek van Grazia over het zomerflirtgedrag onder 500 vrouwen.

Grazia Beach Special 2013Door de zomerhitte raakt ruim 70 procent van de ondervraagde vrouwen zelfs zo van de kook door al dat mannelijk vlees dat het fysiek onmogelijk is om niet te kijken als een knappe man hen passeert op straat. Ook vrouwen in een vaste relatie kijken om, 52 procent zelfs als hun partner naast ze loopt.

Vrouwen staren zich weliswaar suf in de zomer naar al die half ontklede mannen, maar juist het kledingstuk dat hij nog wel draagt, maakt of die blik wel of niet blijft hangen. Zo staren vrouwen vooral weg bij de man met sandalen met sok. Zo’n 84 procent vindt dat echt het minst verleidelijke zomerkledingstuk bij mannen. Ook de speedo is bepaald geen warmmakertje, volgens een op de drie vrouwen. Met een normale zwembroek en strak T-shirt maken de mannen nog het meeste kans op vrouwelijke aandacht.

Al dat geflirt leidt ook tot betere sex. Gemiddeld geven vrouwen hun sexleven in de zomer een acht, tegen een zeven in de winter. En hoe krachtiger de zon, hoe spannender de seks. Zo geeft 61 procent toe ooit weleens de natuur te zijn ingetrokken voor een zomerse vrijpartij. Met sex op het strand en in de duinen met stip op 1 (21 procent), gevolgd door sex bij een plas of meer. Ook zegt 17 procent van de vrouwen met een relatie open te staan voor een zomerslippertje. En dan het liefst met Jan Kooijman, gevolgd door acteur Benja Bruining en Dennis Storm.

Het hele onderzoek is te lezen in de speciale Grazia Beach Special. In die special ook een interview met Yolanthe Cabau – exclusief in bikini. Plus BN’ers over hun meest stomende sex-ervaring én een extra dik Real Life katern met de beste levensverhalen uit bijna zes jaar Grazia. De 148 pagina’s dikke Grazia Beach Special ligt naast de reguliere Grazia vanaf dinsdag 23 juli 2013 in de winkels en kost €3,95.

Plaats een reactie