Vrouwen erg tevreden over het contact met hun partner

Het stereotype beeld dat vrouwen graag willen dat er meer gepraat wordt in hun relatie en dat hun partners dat te weinig doen, blijkt niet te kloppen.

2 Sweet TalkFotocredits: Brian Fuller (cc)

Dat blijkt uit onderzoek dat vrouwonline.nl in samenwerking met Melba heeft uitgevoerd.

Bijna alle (92 %) ondervraagde vrouwen geven in dit onderzoek aan behoefte te hebben om de belevenissen van de dag door te spreken, bij voorkeur met hun partner (72%). Daarbij blijkt dat die behoefte ook naar tevredenheid wordt vervuld door hun partner: 88% van de vrouwen vindt dat ze genoeg contact hebben met hun partner in het bespreken van die dagelijkse belevenissen, wat er gebeurd is die dag en wat ze daarbij gevoeld of ervaren hebben. De overgrote meerderheid geeft daarbij aan dat er altijd ruimte is om de dagelijkse beslommeringen te delen. De helft zegt dit zelfs dagelijks te doen.

Hoe langer bij elkaar, hoe beter het contact
Een ander bestaand beeld dat met dit onderzoek wordt weerlegd is dat onderling contact verwatert naarmate men langer bij elkaar is. Het tegendeel blijkt waar. Hoe langer de relatie, hoe groter de interesse voor elkaars dagelijkse bezigheden is.

Kinderen? Geen punt!
Nog een positief feit: het hebben van kinderen in een relatie heeft geen invloed op de mate van contact. Het is eenvoudigweg het tijdstip dat verschuift; van thuiskomst of tijdens het eten (de populairste momenten onder huishoudens zonder kinderen) naar het moment dat de kids op bed liggen.

Plaats een reactie