Vrouwen dol op solosex-vluggertje

Ruim 60% van de vrouwen masturbeert één tot vier keer per week. Dat blijkt uit een onderzoek van VIVA, waaraan 2500 lezers deelnamen. Vluggertjes zijn favoriet: hup, klaar, is de insteek van 88%. Maar liefst 64% gebruikt daarbij een snelle vibrator.

Of vrouwen er nou goed van ontspannen (68%), lekker op slapen (22%) of blij van worden (35%) – snel is de trend: een gemiddelde solosex-sessie duurt vier tot tien minuten.

Het liefst doen ze het in bed (90%), maar ook de douche (42%) en de bank (26%) zijn populaire plekken. Daarbij kijkt maar liefst 56% regelmatig porno. 22% kan alleen maar een orgasme krijgen door masturbatie.

Onderdrukken
Volgens deskundigen zou het goed zijn als vrouwen meer tijd voor solosex zouden nemen. Sexuologe Eva Broomans: “Vrouwen komen nauwelijks meer aan sexuele opwinding toe. We rennen van hot naar her en zijn de hele dag bezig onze sexuele identiteit te onderdrukken.” Sexueel onderdrukt of niet, vrouwen weten wel wát hen opwindt. Favoriete fantasieën zijn: trio (21%), sex in het openbaar (15%), SM (10%) en sex met een celeb (7%).

Troost
Zelfbevrediging wordt niet door iedereen als positief ervaren. Het helpt wel om jezelf te troosten, zegt 45%. Het is ook een goed wapen tegen menstruatiepijn, zegt 22%. Of tegen eenzaamheid, zegt 3%. Achteraf voelt 15% zich schuldig. We doen het sowieso vaker als we lekker in ons vel zitten, beaamt 63%.

Alle resultaten van het onderzoek staan in VIVA 47, die vanaf woensdag 14 november 2012 in de winkel ligt.

Plaats een reactie