Vrouw in de lente kritischer over uiterlijk

De lente is hét seizoen waarin vrouwen opbloeien en zich goed voelen. Ruim de helft van de vrouwen (52%) straalt in de lente meer dan tijdens andere seizoenen. Een derde van de vrouwen voelt zich in de lente zelfs mooier.

Dit blijkt uit onderzoek van Etos naar de persoonlijke verzorging van vrouwen in de lente. Het mooist voelen vrouwen zich met een lekker bruin kleurtje op hun gezicht, als ze een paar kilo’s kwijt zijn of een nieuwe lenteoutfit dragen.

Een op de drie vrouwen is tijdens de lente kritischer over haar uiterlijk. Ze besteden hier meer aandacht aan, door extra verzorging van de huid of gezondere voeding.

Ultiem lentegevoel
Iedere vrouw herkent het ultieme lentegevoel. Zingende vogels in de ochtend (50%), de natuur die in bloei staat (49%) en het eerste zonnetje op het terras (37%) geven vrouwen dit vrolijke lentegevoel. Ook de stijgende temperaturen en langer worden van de dagen bezorgen vrouwen ‘lentekriebels’. Een op de vijf vrouwen flirt in de lente vaker dan tijdens andere seizoenen.

Spiegeltje, spiegeltje…
Tips van vriendinnen (42%) zijn de belangrijkste inspiratiebron voor vrouwen als het gaat om hun uiterlijk. Daarna volgen tips uit tijdschriften (27%). Bijna twee derde van de vrouwen gaat zelf actief op zoek naar beautytips in tijdschriften, kranten en op het internet. Bijna de helft van de vrouwen ziet er in de lente ‘frisser’ uit en past het kapsel en de kleding aan op het seizoen. Uiteindelijk hecht ruim de helft van de vrouwen de meeste waarde aan het oordeel van hun partner over het uiterlijk. Ook kijken Nederlandse vrouwen graag in de spiegel, hoe zij eruit zien wordt door een op de vijf vrouwen meer dan 10 keer per dag gecontroleerd in de spiegel, winkelruit of telefoon.

Lentekriebels van Simon Keizer en Chris Zegers
Vrouwen krijgen nóg meer lentekriebels van Zanger Simon Keizer en presentator Chris Zegers (beiden 8%). Ook de acteurs Jan Kooiman (7%) en Barrie Atsma (5%) laten het hart van de vrouwen in de lente sneller kloppen.

Over het onderzoek
Etos viert de lente en heeft daarom vrouwen gevraagd naar hun persoonlijke verzorging in de lente. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Etos door Panelwizard onder ruim 500 Nederlandse vrouwen. De resultaten geven een representatieve afspiegeling van de mening van de Nederlandse bevolking.

Plaats een reactie