Vrijwilligers Handen-in-Huis helpen mantelzorgers aan adempauze!

Mantelzorgers doen fantastisch werk. Zij verzorgen kind, partner of ouder die chronisch ziek, gehandicapt of bejaard is. Meestal gaat het om ziektes, zoals Parkinson, MS, Alzheimer, dementie, gedragsstoornissen, zware handicaps, enzovoort.

Adempauze
Met zo’n zware taak is het logisch dat mantelzorgers er af en toe even tussenuit moeten kunnen om de accu op te laden. Dat kan. Tenminste… als u als vrijwilliger de taak van de mantelzorger enkele dagen of weken overneemt. De voordelen? De patiënt blijft in de eigen vertrouwde omgeving en de mantelzorger kan na de adempauze weer met frisse moed aan de slag.

Handen-in-Huis
Handen-in-Huis regelt vraag en aanbod tussen mantelzorgers en mantelzorgvervangers. Tijdens de vervanging verblijven de vrijwilligers ten minste 3 dagen/2 nachten intern en nemen werkelijk alle mantelzorgtaken over, zodat de dagelijkse regelmaat niet wordt verstoord.

Onkostenvergoeding
De vrijwillige mantelzorgvervangers krijgen een onkostenvergoeding voor hun werk. Voorwaarden voor dit werk zijn affiniteit, een leeftijd van 18 jaar of ouder en het vermogen om, naast de zorg, een huishouden draaiende te houden. Meer weten? Neem geheel vrijblijvend contact op met Stichting Handen-in-Huis, T (030) 659 09 70, info@handeninhuis.nl (www.handeninhuis.nl).

Plaats een reactie