Vrije tandartstarieven openen deuren voor innovatie

Vernieuwende behandelmethodes in de tandheelkunde krijgen pas ruimte met vrije tandartstarieven. Hierdoor wordt het voor tandartsen en patiënten mogelijk om vrij te kiezen voor een specifieke behandeling. Hierdoor wordt de innovatie op tandheelkundig gebied bevordert.

Oponthoud NPCF stagneert tandheelkunde

Continuering van een stringent menu-gestuurd systeem zoals bepleit door de NPCF (Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie) zet de klok stil en leidt tot veel ontevredenheid bij patiënten en tandartsen. Dit stelt Jacob Brandsma van Ozontandzorg. “Tandartsen kunnen het heft in eigen hand nemen door zich te laten uitschrijven bij het BIG-register, wat hen de ruimte geeft zelf tarieven te bepalen en innovatie door te voeren.”

De consequentie is dat behandelingen dan uitsluitend non-invasief uitgevoerd dienen te worden, maar deze tendens is in de praktijk door verbeterende technieken al in gang gezet. Het is twijfelachtig of er steun van de Tweede Kamer komt voor de voorstellen van Minister Schippers om een experiment te starten met vrije tarieven met ingang van 2012.

Plaats een reactie