Vriendin in de strijd voor het gehandicapte kind

In Nederland sterft 1 op de 100 baby’s vlak voor, tijdens of na de bevalling. Ook nog eens 1 op de 500 pasgeborenen loopt zuurstoftekort op en ontwikkelt daardoor blijvende (ernstige) handicaps. 15 tot en met 20 november is de collecteweek van de NSGK voor het gehandicapte kind. Tijdschrift Vriendin gaf onlangs het boek Gefeliciteerd, het is een… gehandicapt kindje van Stephanie Kaars uit. De opbrengst van het boek doneert Vriendin aan stichting NSGK.

31 december 2008: om kwart over elf ’s avonds bevalt Stephanie in het streekziekenhuis van dochter Sterre. Precies om middernacht slaat het noodlot toe: kersverse vader Max ontdekt dat Sterre helemaal slap is geworden en niet meer ademt. Terwijl buiten het vuurwerk door de lucht knalt, rukt het reanimatieteam uit en vecht de pasgeboren Sterre uit alle macht voor haar leven.

Gefeliciteerd, het is een gehandicapt kindje is het hartverscheurende dagboek dat journaliste Stephanie Kaars schreef over haar zwangerschap en de eerste negen maanden van haar dochters leven. Een onvoorstelbaar verdrietige tijd, maar de allesoverheersende liefde voor elkaar en voor hun kindje houdt Stephanie en haar vriend Max op de been. En Sterre? Zij blijkt de grootste vechter van allemaal…

Stephanie Kaars (1981) begon haar carrière als journaliste van Vriendin en was daarnaast acht jaar columniste van Mijn Geheim. Zij werkte mee aan drie boeken en is sinds 2007 chefredacteur van meidenblad Girlz!. Zie ook: www.stephaniekaars.nl

Gefeliciteerd, het is een…gehandicapt kindje,Stephanie Kaars, Audax Publishing BV, mei 2010, ISBN 8710966921173

Bronnen: www.medicalfacts.nl en www.kinderneurologie.eu

Gefeliciteerd, het is een gehandicapt kindje is een uitgave van tijdschrift Vriendin. Vriendin is een uitgave van Audax Publishing onder andere ook uitgever van: HP/De Tijd, Glossy, Girlz!, Stars, Royalty, Diva, Weekend, Vriendin, PRiMO en Aktueel MAN. Audax Publishing is onderdeel van het in Gilze gevestigde familiebedrijf Audax dat zich naast het uitgeven vooral richt op de distributie en verkoop van gedrukte media.

Plaats een reactie