Vrienden actief in ZGT Hengelo

Het bestuur van de Stichting Vrienden van ZGT Hengelo organiseert op maandag 22 november 2010 de jaarlijkse Vriendendag. Ieder jaar honoreert de stichting wensen vanuit het ziekenhuis. De Vrienden maken speciale projecten of voorzieningen mogelijk. De stichting is een van de oudste vriendenclubs in Nederland en bestaat inmiddels 117 jaar.

Doel van de Vriendendag is meer donateurs te werven. ‘We hopen op een forse uitbreiding van de huidige 1400 donateurs,’ aldus Wim Smies, voorzitter van de Vrienden. De stichting kan dan nog meer goed werk doen. Wie Vriend wordt krijgt daar meteen ook iets voor terug. Zoals kortingen bij Zorg- en FitCentrum Hengelo, Helon Huid- en Laserkliniek, bezoekersrestaurant, cadeaushop De Winkel en medische speciaalzaak Olland. Bovendien ontvangen belangstellenden de digitale nieuwsbrief voor externe relaties van ZGT.

Petit four voor patiënten
Omdat het Vriendendag is krijgen opgenomen patiënten in ZGT Hengelo op 22 november ’s middags een petit four bij de koffie of de thee. De nieuwe folder van de Vrienden wordt ook uitgereikt. Smies: ‘Wie Vriend wil worden kan het aanmeldformulier invullen. Voor minimaal 12 euro per jaar ben je al donateur.’

Geschenken
Om 16.00 uur biedt het bestuur tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Oriënt geschenken aan: speelgoed voor de grabbelton laboratorium, kalenderklokken voor de intensive care. Een muurschildering voor de wachtkamer en een televisie voor de bucky/echokamer van de afdeling radiologie. Een televisie voor de spoedeisende hulp, vier rolstoelen voor de hal, abonnementen tijdschriften en kranten voor het restaurant en tot slot een labtop en twee schermen voor de ziekenomroep Heos. ‘We zijn blij dat we als Vrienden iets extra’s kunnen doen. Met deze geschenken hopen we het verblijf voor patiënten en bezoekers in het ziekenhuis een beetje aangenamer te maken,’ stelt voorzitter Wim Smies.

Lezing wervelkolomchirurgie
De Vriendendag wordt om 19.30 uur afgesloten met een informatieavond over wervelkolom chirurgie. Orthopedisch chirurg M.E. Havinga van Orthopedisch Centrum Oost Nederland (OCON) gaat in op de laatste hightech materialen en toepassingen, waaronder computer geassisteerde schroefplaatsingen en sleutelgat operaties bij wervelbreuken. Voor steeds meer patiënten is een succesvolle behandeling mogelijk. Aan de hand van animaties en operatiebeelden geeft Havinga een beeld van de mogelijkheden binnen OCON.

Aanmelding via communicatie@zgt.nl.

ZGT heeft ziekenhuizen in Almelo en Hengelo

1 gedachte over “Vrienden actief in ZGT Hengelo”

Plaats een reactie