Voorzitter Europees Parlement wil meer informatie over meldpunt PVV

Bij de opening van de plenaire zitting in Straatsburg verklaarde EP voorzitter Schulz, dat veel collega’s hem hadden gevraagd te reageren op het “Meldpunt voor Midden- en Oost-Europeanen”, een website van de Nederlandse partij PVV, waar mensen klachten kunnen melden die veroorzaakt zijn door Midden- en Oost- Europeanen in Nederland. Schulz had de website zelf nog niet gezien, maar zou informatie inwinnen en het bij minister-president Rutte aankaarten tijdens een geplande afspraak op 1 maart 2012.

Meldpunt
De voorzitter van het Europees Parlement verwees ook naar de verklaring die Eurocommissaris Reding al had afgelegd: “Wij zijn een vrij continent met een vrij verkeer van burgers, die kunnen werken waar en wanneer zij willen”. Schulz zei, dat ook hij zich ook zorgen maakte na wat Reding had gezegd.

Corien Wortmann-Kool (EPP, NL) zei: “Voorzitter, er is ook een site geopend in Nederland: propolen.nl. Daar kan iedereen die het niet eens is met die site van de PVV, zich uitspreken in solidariteit met al die werknemers die in Nederland zo goed hun werk doen. Alle collega’s die hun solidariteit duidelijk willen maken, kunnen zich uiten op de site www.propolen.nl“.

Sophia in ’t Veld (ALDE, NL) reageerde: “Voorzitter, aansluitend op wat collega Wortmann-Kool net gezegd heeft: het is een sympathiek initiatief, maar het zou gepast zijn als dit Huis zich ook publiekelijk uitspreekt over het weerzinwekkende initiatief van de PVV met de website waar ze mensen oproepen om anoniem klachten over mede-EU-burgers in te dienen. Het zou ook de Nederlandse regering sieren om hiervan afstand te nemen”

Plaats een reactie