Voorlichtingsavond ‘Wat is dementie?’

Op maandag 27 september mei 2010 is er in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, locatie Carolus, weer een voorlichtingsavond ‘Wat is dementie?’. De avond is bedoeld voor patiënten, familieleden en belangstellenden.

De bijeenkomst vindt plaats in de Aula van locatie Carolus, van 19.30 uur tot ongeveer 21.30 uur. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

De sprekers op deze voorlichtingsavond zijn de heer Van der Hammen, geriater en de heer Neijenhof, sociaal psychiatrisch verpleegkundige van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Zij gaan in op de vraag ‘Wat is dementie?’ en op de mogelijkheden om dementie te behandelen. Na de pauze is er ruim gelegenheid tot het stellen van vragen.

Op locatie Carolus van het Jeroen Bosch Ziekenhuis bevindt zich het Centrum voor Geheugenproblematiek. Dit centrum is het resultaat van een samenwerkingsverband tussen het Jeroen Bosch Ziekenhuis en de Reinier van Arkel groep. De voorlichtingsavond is bedoeld voor patiënten bij wie in het Centrum voor Geheugenproblematiek de diagnose ‘dementie’ is gesteld, en hun familieleden. Ook andere belangstellenden zijn echter van harte welkom.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patiënt, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis betrekt in 2011 een nieuw gebouw en wil dan het meest patiëntgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg.

Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn onder andere Oncologie, Minimaal invasieve chirurgie, Moleculaire Diagnostiek en Interventiecardiologie.

Plaats een reactie