Voorlichting over snurken en slaapapneu in Medische Centrum Alkmaar

Slaapkliniek Alkmaar, centrum voor slaap- en snurkonderzoek van Medisch Centrum Alkmaar (MCA) geeft samen met de ApneuVereniging op maandag 7 februari een informatiebijeenkomst over snurken en apneu (ademstilstand tijdens het slapen).

De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.30 uur in de Pieter van Foreestzaal van MCA, huisnummer 015, ingang Metiusgracht. De zaal is open vanaf 19.00 uur, de toegang is gratis.

Tijdens de bijeenkomst licht neuroloog dr. R.L.C. Vogels veelvoorkomende slaapstoornissen toe. KNO-arts dr. G.G. Kingma gaat vervolgens dieper in op twee van die stoornissen: snurken en slaapapneu. Wat is het, welke gevolgen kan het hebben en wat is er mogelijk aan te doen? Verder is er gelegenheid informatiestands te bezoeken van de ApneuVereniging, de firma Total Care (speciale maskers) en slaapkliniek Alkmaar, centrum voor slaap- en snurkonderzoek (met apparatuur).

Na afloop van de presentatie is er ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Om deze bijeenkomst bij te wonen is aanmelding noodzakelijk. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de balie van patiëntvoorlichting, telefoon (072) 548 3500.

Ruim dertig procent van de Nederlandse bevolking heeft last van een verstoorde slaap door slaapproblemen als snurken en apneu. Goede behandeling van die problemen is belangrijk, omdat slaapstoornissen het normaal functioneren overdag ernstig verstoren: vermoeidheid en concentratiestoornissen liggen op de loer. In de slaapkliniek van MCA onderzoeken gespecialiseerde neurologen, keel-, neus- en oorartsen, longartsen, klinisch psychologen, diëtisten en fysiotherapie slaapproblemen om deze vervolgens te verminderen of op te lossen.

Plaats een reactie