Voorlichting MCA ‘hartritmestoornissen, een kwestie van elektriciteit’

Het hart-long centrum van Medisch Centrum Alkmaar (MCA) en de Hart&Vaatgroep organiseren op donderdag 20 januari een voorlichtingsbijeenkomst over hartritmestoornissen. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.30 uur in de Pieter van Foreestzaal van Medisch Centrum Alkmaar.

Tijdens de bijeenkomst belicht cardioloog dr. Geert-Jan Kimman de diverse hartritmestoornissen. Ook gaat hij in op eventuele behandelmethoden. Hoe een traject eruit ziet dat patiënten met een hartritmestoornis in het ziekenhuis doorlopen, vertelt zorgpadcoördinator Esther Zwaan. Zij gebruikt als voorbeeld het zorgpad voor patiënten die een elektrocardioversie (een elektrische schok om het hartritme weer te normaliseren) moeten ondergaan. De planning van de onderzoeken en/of de behandeling staat van tevoren vast, waardoor patiënten snel en efficiënt worden geholpen. Ook de administratie, rapportages, voorlichting en begeleiding zijn aan deze vaste route gekoppeld.

Om de voorlichtingsbijeenkomst bij te wonen is aanmelding noodzakelijk. Dat kan bij de balie van patiëntenvoorlichting (huisnummer 037), telefoon (072) 548 3500 of via www.mca.nl/voorlichtingsbijeenkomsten.

Informatie over hartritmestoornissen, onderzoeken, behandelingen en het hart-long centrum is te vinden op www.mca.nl/hartlongcentrum.

Plaats een reactie