Voordelen van RVS producten

Roestvrijstalen producten, ook wel RVS genoemd, hebben tal van voordelen voor consumenten en bedrijven. Daarom zijn RVS-producten een verstandige keuze voor zowel particulieren als ondernemers. Wat zijn de praktische en gezondheidsvoordelen van RVS?

Praktische voordelen

1. RVS is goed recyclebaar. Dit materiaal is dan ook een goede keuze als je belang hecht aan een gezond en beter milieu.

2. Daarbij hebben RVS-producten een aanzienlijk langere levensduur dan bijvoorbeeld plastic en zijn ze daarnaast relatief gezien onderhoudsvrij. Als je bijvoorbeeld horeca apparatuur zoekt, is RVS – alleen al om deze redenen – een prima optie.

3. Materiaal van RVS is een stuk sterker dan de gemiddelde plastic materialen. RVS-producten kunnen veel meer hebben dan plastic producten, dus je hoeft ze niet zo vaak te vervangen.

4. Een mooi voordeel van bijvoorbeeld een RVS drinkfles is dat deze, anders dan een plastic drinkfles, niet gaat stinken. Na gebruik zit je niet met vieze smaken of geuren opgescheept. Bij plastic flesjes is dit wel anders: vaak gaan deze flink stinken als je ze meermalen hebt gebruikt.

RVS drinkfles

Gezondheidsvoordelen

Naast praktische voordelen als de lange levensduur en het feit dat RVS nagenoeg onderhoudsvrij materiaal is, hebben roestvrijstalen producten ook als voordeel dat ze relatief goed voor de gezondheid zijn. Met name vergeleken met plastic producten!

Neem bijvoorbeeld de RVS drinkfles en vergelijk deze eens met een plastic drinkfles. Niet alleen is RVS duurzamer en van veiliger materialen gemaakt, maar ook biedt RVS het voordeel dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen. Er is bijvoorbeeld bij plastic bekers of drinkflessen aangetoond dat als er hete vloeistof in gegoten wordt, er kankerverwekkende deeltje kunnen vrijkomen die gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid. Een van deze stoffen is Bisfenol A, meestal BPA genoemd. Dit is een chemische stof die in de meeste plastic producten zit en in verband wordt gebracht met verschillende lichamelijke aandoeningen.

Daarbij komt nog het feit dat je plastic bekers niet goed schoon kunt maken. In de afwasmachine leidt het omspoelen vaak tot vervorming, dus moet je ze met de hand afwassen. Écht schoon krijg je plastic drinkflessen, ook niet als je ze met de hand schoonmaakt.

RVS producten

Plaats een reactie