Voorbereidingen Landelijke Manifestatie Huisartsenzorg in volle gang

De voorbereidingen voor de Landelijke Manifestatie Huisartsenzorg op donderdag 6 oktober aanstaande in de RAI in Amsterdam zijn in volle gang. De stuurgroep voor deze manifestatie is al ver gevorderd met de organisatie van deze dag en met de samenstelling van een aantrekkelijk programma in de RAI. Mocht u deze datum nog niet in uw agenda hebben staan, reserveer hem dan nu.

132 miljoen op huisartsenzorg
Deze manifestatie wordt georganiseerd als reactie op de aangekondigde bezuiniging van 132 miljoen op de huisartsenzorg. Tijdens deze manifestatie worden enerzijds de kernwaarden van de huisartsenzorg in Nederland belicht. Anderzijds zal ook duidelijk gemaakt worden dat de aangekondigde bezuinigingen averechts zullen werken op de bereikbaarheid, de toegankelijkheid en de kwaliteit van de zorg, door de gevolgen van bezuinigingen op het dagelijks werk in de praktijk te schetsen.

Brede steun
De manifestatie heeft brede ondersteuning. In de stuurgroep die de manifestatie organiseert, zitten naast de LHV ook de Landelijke Organisatie Van Aspirant Huisartsen (LOVAH), de Landelijke Vereniging Georganiseerde eerste lijn (LVG), het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA), de Vereniging Huisartsenposten Nederland (VHN) en de Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen (VPHuisartsen). De stuurgroep onderhoudt tevens contact met de Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (NVvPO) en de V&VN Praktijkverpleegkundigen en praktijkondersteuners. Zij komt zeer frequent bijeen; voor het laatst op 11 augustus.

Aanmelding
Eind augustus zullen alle huisartsen geïnformeerd worden over de wijze waarop zij zich, samen met hun praktijkmedewerkers, voor de manifestatie kunnen aanmelden. Om organisatorische redenen zal deze aanmelding op decentraal niveau plaatsvinden. Op dit moment zijn de technische voorbereidingen voor deze aanmelding in gang gezet. De LHV hoopt dat zoveel mogelijk huisartsen en praktijkmedewerkers de manifestatie zullen bezoeken, om te laten zien hoe belangrijk het is om de aangekondigde bezuinigingen een halt toe te roepen. In het belang van de huisartsenzorg en dus vooral in het belang van de patiënt.

Plaats een reactie