Voor wie steek jij een kaarsje op?

In de week van Allerzielen herdenkt de KRO de doden van het afgelopen jaar. En dat doet de KRO door het leven van overledenen te vieren! Met een week vol programma´s op radio en televisie en de landelijke actie ´Voor wie steek jij een kaarsje op?´.

Taco Rijssemus, Mediadirecteur KRO

Mediadirecteur Taco Rijssemus: ´Allerzielen is een weggezakte traditie die we op deze wijze weer in ere willen herstellen en op een nieuwe manier leven in willen blazen.´

In de televisie-uitzending Ode aan de Doden LIVE vanaf begraafplaats & crematorium Westerveld (te Driehuis) en andere locaties in het land, vragen Anita Witzier, Ajouad el Miloudi en Karin de Groot heel Nederland een kaarsje op te steken voor overleden dierbaren.

In aanloop naar deze live-uitzending zendt de KRO 4 afleveringen van Ode aan de Doden uit waarin familieleden, vrienden en collega’s een eerbetoon brengen aan bijzondere bekende en onbekende Nederlanders die het afgelopen jaar overleden zijn.

Ook is er een dagelijkse radioversie te horen op Radio 2, die wordt afgesloten met een groot concert op vrijdagavond: Ode aan de Doden in concert – See you in Heaven.

De speciale site kro.nl/odeaandedoden geeft iedereen de kans om stil te staan bij mensen die ons ontvallen zijn.

Plaats een reactie