Voor iedereen die een EHBO diploma wil halen

EHBO Leren & Doen – Het Nieuwe Praktijkboek is zoals de titel al aangeeft een boek om EHBO te leren met de nieuwste inzichten. Het is samengesteld door medici en praktijkdeskundigen waardoor het een zeer compleet, duidelijk en actueel boek is.

De werking van het menselijk lichaam wordt ook besproken, zodat je ook begrijpt waarom bepaalde oorzaken verregaande gevolgen kunnen hebben. De nieuwste inzichten zijn in dit boek verwerkt, wat in sommige situaties nieuwe behandelmethoden betekend.

Ook irritatie door de eikenprocessierups wordt besproken, wat steeds vaker voor komt in Nederland. Dat toont meteen het belang aan van het regelmatig vernieuwen van je EHBO diploma.

Het boek bestaat uit 5 delen, waarbij ieder deel een verschillend thema behandeld. De eerste 4 delen zijn noodzakelijk voor het behalen van het EHBO-diploma. Het laatste deel in het boek is een extra deel, niet noodzakelijk voor het behalen van het EHBO diploma, maar wel een zeer waardevolle en leerzame aanvulling.

Het bespreekt een aantal doelgroepen, bijvoorbeeld kinderen en senioren en situaties zoals overmatig drugs en alcoholgebruik, wat je in onze maatschappij toch regelmatig tegen kunt komen als hulpverlener.

Het boek is bedoeld voor iedereen die een EHBO diploma wil halen of al gehaald heeft waarbij dit boek een handig naslagwerk is.

Ook voor mensen die niet perse een diploma willen halen, maar wel willen weten wat ze in geval van nood moeten doen is het geschikt, maar het is wel belangrijk om ook praktijklessen te volgen om alle handelingen goed uit te kunnen voeren. Bovendien kunnen er bij praktijklessen eventueel vragen gesteld worden indien nodig.

De foto’s die de handelingen laten zien zijn niet altijd duidelijk, daar moet je toch echt praktijklessen voor volgen. Ook vind ik het lettertype wat iel waardoor de tekst voor sommige mensen moeilijk te lezen zal zijn, vooral waar de tekst rood of roze gedrukt is.


Josefiena van der Scheer

Plaats een reactie