Volhouden van dieet lukt meestal niet

50% van de Nederlanders heeft last van overgewicht. Ruim 60% van deze mensen probeert af te vallen met behulp van diëten. Vooral vrouwen proberen het ene dieet na het andere. Elke jaar is er een nieuwe afvaltrend van Sonja Bakker, naar dr. Frank naar Atkins of Erica Terpstra, een laag calorieën dieet of een eliminatiedieet. Na verloop van tijd treedt het beruchte jojo-effet op. Het blijkt moeilijk om een dieet vol te houden en om daarna op gewicht te blijven.

De Consumentenbond heeft 46 populaire diëten getest en komt tot de conclusie dat veel diëten moeilijk uitvoerbaar zijn en sociaal lastig zijn vol te houden. Diverse diëten zijn gewoon ongezond en anderen zijn weer te eentonig om vol te houden.

Conclusie blijft dat “gewoon” gezond eten de beste manier is om het lichaam te balanceren en om het gewicht te beheersen. Er zijn veel oorzaken die leiden tot overgewicht; emotionele redenen, verveling, frustratie, gebrek aan voedingskennis en verkeerde gewoonten die van generatie op generatie worde doorgegeven. De ouder van te dikke kinderen kampen zelf vaak met overgewicht. Het wordt dan erfelijk genoemd. Het gaat dan niet om de verbranding van het eten maar eerder om de lichamelijke activiteit en de eetgewoonten.

Gezond eten vraagt om een andere levensstijl. Boodschappen moeten beter en anders gepland worden, er moet tijd worden vrijgemaakt om te koken en om rustig te eten en er moet geleerd worden wat goed en fout is.

In Azië en in de USA worden mensen die gezonder willen leven en eten geholpen vanuit technologische hoek; door gemengde granen, groenten, fruit, paddenstoelen en wieren gevriesdroogd aan te bieden wordt het gemakkelijk om snel en gezond te eten. Deze vorm van maaltijdvervangers bevat alles wat een mens nodig heeft, alle vitaminen, mineralen en vezels in hun oorspronkelijke vorm.

In Nederland is het merk Juvo actief met verschillende gevriesdroogde poeders die consumenten helpen om gezond, slank en fit te blijven.

JUVO brengt je lichaam weer in balans, houdt je gezond en fit en de kilo’s vliegen er af. Consumenten kunnen via de website www.gojuvo.nl producten bestellen die op verantwoorde wijze maaltijden vervangen zoals het ontbijt en de lunch. JUVO is gemaakt van 57 gevriesdroogde granen, groenten, fruit, zeewieren, paddenstoelen, vitaminen en mineralen.

JUVO is ontwikkeld door een internationaal erkende oncoloog James Hwang MD uit Korea, hij heeft jarenlang onderzoek verricht naar preventieve en alternatieve medicatie. Hij ontdekte dat veel moderne ziekten en aandoeningen voort komen uit slechte en arme voeding. De trend van biologische voeding ontwikkelt zich steeds sneller. De behoefte aan ‘raw food’ neemt steeds meer toe. Dit betekent dat fruit met schil wordt gegeten, rijst met vlies, groentes met blad en wortel en met zo min mogelijk bewerkingen en zonder toevoegingen. Doordat de groente en het fruit direct na het oogsten worden gevriesdroogd blijven alle belangrijke voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, enzymen en vezels actief in het eindproduct. JUVO is met deze methode “verser” dan groenteman en supermarkt.

Meer informatie
www.gojuvo.nl

Plaats een reactie