Volg de Olympische atleten op de voet via je iPhone

Met iPhone app London Heroes is het eenvoudig om alle actieve Olympische atleten te volgen via de smartphone. Ook als je zelf geen twitter hebt. Het is mogelijk om te filteren op land of op sport. Ook kan met de app een lijst worden samengesteld van eigen favorieten.

Specials
Om het voor de gebruiker makkelijk te maken zijn er een aantal Specials samengesteld. Bijvoorbeeld met de HOT 50, met alle grote sterren van dit jaar. Of ‘De winnaars van Beijing’, ‘De mooiste atletes’ of ‘De pers’.

Bekende sporters is gevraagd naar hun favorieten op twitter. Zo stelde bijvoorbeeld de Nederlandse medaillekandidate Ranomi Kromowidjojo een lijst samen van de Olympische zwemmers die zij volgt op twitter. Gaandeweg de Spelen zullen er Specials worden toegevoegd, inspelend op de actualiteit. Denk aan ‘de vlaggendragers’, ‘de medaille winnaars’, ‘de opvallers’ en ‘de afvallers’.

Social Games
De Olympische Spelen van Londen worden gezien als de eerste Social Games. Sociale media spelen een grote rol in berichtgeving rond het evenement. Atleten kunnen zelf hun fans en achterban op de hoogte houden, direct vanuit het hart van het Olympisch dorp. Sinds de vorige spelen in Beijing is het gebruik van social media en smartphones exponentieel toegenomen, ook door sporters.

Alleen in de VS is het aantal twitteraccounts in de afgelopen vier jaar gestegen van minder dan 1 miljoen (2008) naar meer dan 300 miljoen (2012) en het aantal smartphones steeg met meer dan 450%.

Downloaden
iTunes

Plaats een reactie