Voedselcrisis bedreigt duizenden kinderlevens in Oost-Afrika

Save the Children luidt de noodklok. Door de droogte in Oost-Afrika hebben meer dan tien miljoen mensen direct hulp nodig. Duizenden families zijn op de vlucht geslagen en bereiken na weken onderweg geweest te zijn, uitgeput vluchtelingenkampen in de regio.

In vluchtelingenkamp Dadaab in Kenia arriveren iedere dag meer dan duizend nieuwe vluchtelingen. ’s Werelds grootste vluchtelingenkamp huisvest nu 4 keer zoveel mensen als waarvoor capaciteit is (360.000 i.p.v. 90.000 mensen), waardoor de levensomstandigheden van deze mensen ernstig onder druk komen te staan. Kinderen en hun families belanden hier van de ene crisis in de andere.

Een dodelijke combinatie van uitgebleven regen en stijgende voedselprijzen zorgen voor een desastreuze voedselcrisis in Oost-Afrika, die meer dan tien miljoen mensen treft. In delen van Djibouti, Ethiopië, Kenia, Somalië en Uganda zijn oogsten mislukt, landbouwgrond uitgedroogd en vee gestorven. Daarmee zijn families hun inkomen, bron van levensonderhoud en voedselvoorraad kwijt geraakt.

Het is de ergste droogte in 60 jaar en naar schatting 2,4 miljoen mensen hebben direct hulp nodig. Miljoenen kinderen zijn wanhopig en hebben honger en dorst. Ze lopen het gevaar om zwaar ondervoed te raken. Save the Children is zowel in de vluchtelingenkampen als in de getroffen regio’s al aanwezig, waardoor hulp snel geboden kan worden. Bovendien is een internationaal noodteam van Save the Children onderweg naar Oost Afrika.

Giro 809 staat open voor giften.

Plaats een reactie