Voedselbank heeft tekort, de boer heeft over!

Stichting Boerenfluitjes start actie om voedselbanken te voorzien van groente en fruit wat voor Rusland was bestemd. Met de ingezamelde tientjes die binnenkomen van consumenten, vullen we een vrachtwagen met groente. Deze wagen rijdt naar het distributiecentrum van de voedselbank. Zo is er geen voedselverspilling en een eerlijke kostprijs voor de teler.

Ester Broug van Boerenfluitjes heeft een groot netwerk in mensen met waardering voor voedsel en het platteland. Ester: “Ik zet mijn netwerk in om met respect met eten om te gaan. Iedereen kan meedoen.”

De komkommers kopen we rechtstreeks in van een gedupeerde teler. Hij heeft iedere dag een verse vracht komkommers over. Voor een vrachtwagen vol is ongeveer 6300 euro nodig. Ons eerste doel is de vrachtwagen vol te krijgen. Het streven is om er een volhoudbaar initiatief van te maken.

VoedselDank

Wil je meer doen naast een extra komkommer of tomaat eten? Bedenk dan een actie om geld in te zamelen. Hang bijvoorbeeld onze poster boven een spaarpot in de kantine, klaslokaal of sportschool. Maak het geld over op NL88RABO0356662330 t.a.v. Stichting Boerenfluitjes o.v.v. VoedselDank.

Nederlanders reageren enthousiast en gul via www.boerenfluitjes.nl en de sociale media (#VoedselDank). Dinsdagavond 12 augustus 2014 staat de teller voor de voedselbank op 1900 euro. Van Tol Retail zet een vrachtwagen gratis in. Michael van den Hurk (commercieel directeur): “Zo’n vrachtwagen zet ik graag in. Kost geld, maar geeft ook een goed gevoel”.

Voedselpakket
Dit jaar doen 35.000 huishoudens wekelijks een beroep op een voedselpakket. Met deze actie helpen we de voedselbanken om dit groeiend aantal klanten van een volwaardig en gezond voedselpakket te voorzien.

Plaats een reactie