Viva la Donna Day: een gratis verwendag voor vrouwen met kanker

In het kader van de Viva la Donna Day openen honderden schoonheidssalons en wellnesscentra op en rond 29 mei 2011 belangeloos hun deuren voor vrouwen de getroffen zijn (geweest) door kanker. Tijdens de verwendag kunnen deze vrouwen genieten van een gratis verwenbehandeling. Een dergelijk moment van ontspanning – bijvoorbeeld een gezichtsbehandeling, massage of yogales – geeft hen weer de kracht en positiviteit die ze zo hard nodig hebben.

Geen luxe, maar noodzakelijke nazorg
Wanneer iemand de diagnose kanker krijgt, staat het leven op zijn kop. Naast de emoties die bij deze moeilijke periode komen kijken, moeten veel vrouwen zich ook nog eens bezighouden met een baan, het huishouden en de zorg voor kinderen. Ook zaken als de WIA, zorgverzekering en re-integratie vragen de aandacht. Daarbij willen vrouwen er niet ziek uit zien, maar zijn vaak niet in de gelegenheid om zichzelf een moment van ontspanning cadeau te doen. De Viva la Donna Day is daarom geen luxe, maar een broodnodige vorm van nazorg na de diagnose kanker!

Stichting Viva la Donna laat vrouwen met kanker stralen
Het hele jaar door zet Stichting Viva la Donna zich in voor vrouwen die de diagnose kanker hebben gehad. Ongeacht de vorm van kanker of het jaar waarin de diagnose is gesteld. De stichting vraagt door middel van campagnes aandacht voor nazorg en er worden diverse projecten georganiseerd om vrouwen die getroffen zijn door kanker weer te laten stralen. De jaarlijkse Viva la Donna Day in mei is daar één van. Daarnaast stelt de stichting verwenpresenten samen voor inloop- en ziekenhuizen en verloot verwenproducten onder lotgenoten via Mail & Win acties. Ook houdt Viva la Donna zich bezig met het geven van voorlichting aan professionals in de beauty- en wellnessbranche over de omgang met (ex-)kankerpatiënten.

Meer informatie
Op www.vivaladonna.nl is meer informatie te vinden over Stichting Viva la Donna en de projecten die voor vrouwen met kanker georganiseerd worden. Ook kunt u contact opnemen met info@vivaladonna.nl voor vragen, opmerkingen, beeldmateriaal, flyers en interviewaanvragen.

Plaats een reactie