Viva la Donna Day 29 mei 2010

Jaarlijks organiseert Stichting Viva la Donna op 29 mei de Viva la Donna Day. Deze verwendag is een ode aan alle vrouwen die getroffen zijn door kanker. Honderden salons openen op of rond 29 mei belangeloos hun deuren voor deze vrouwen en bieden ze een gratis verwenbehandeling aan.

Deze behandeling kan varieren van een gezichtsbehandeling tot een yogales en van een massage tot een kleurenanalyse. Vrouwen die kanker hebben (gehad) kunnen op Viva la Donna Day weer ontspannen en tot rust komen. Want dat is het doel van Stichting Viva la Donna: vrouwen getroffen door kanker weer laten stralen!

Wanneer iemand de diagnose kanker krijgt, staat zijn of haar leven op z’n kop. Maar naast de emoties die bij zo’n periode komen kijken, moeten veel vrouwen zich ook nog eens bezighouden met een drukke baan, het huishouden en de kinderen. Ook zaken als de WIA, zorgverzekering en re-integratie vragen de aandacht. ‘Gewoon doorgaan’ is dan ook een veel gehorde kreet. Daarbij willen vrouwen er vaak niet ziek uit zien, maar zijn vaak niet in de gelegenheid om zichzelf een moment van ontspanning cadeau te doen en zich weer vrouw te voelen. Om al deze vrouwen een hart onder de riem te steken, besloot lotgenote Corinne de Haas Stichting Viva la Donna op te richten en al snel werd de verwendag op 29 mei, de sterfdag van haar moeder, een feit.

De eerste verwendag vond plaats in 2005. Zo’n 3500 vrouwen ondergaan dat jaar op 29 mei een heerlijke gratis verwenbehandeling. In de jaren die daarop volgen, melden steeds meer beautyprofessionals en wellnesscentra zich bij Viva la Donna aan. In 2009 stijgt het aantal vrouwen dat van een gratis behandeling mocht genieten dan ook naar 10.000.

Ook in het buitenland blijft deze bijzondere verwendag niet onopgemerkt. Inmiddels zijn er in Nederland zo’n 200.000 vrouwen die recent of in het verleden de diagnose kanker hebben gehad. Stichting Viva la Donna stelt zich dan ook voor de komende jaren ten doel om al deze moedige vrouwen een moment van ontspanning aan te bieden. Daarvoor zijn nog veel meer verwenbehandelaars nodig!

Meer informatie voor schoonheidssalons en andere beautyprofessionals over deelname aan de Viva la Donna Day vind je hier.

Jaarlijks kunnen vrouwen die kanker hebben (gehad) vanaf 1 mei een afspraak maken voor een verwenbehandeling op of rond 29 mei. In de rechter kolom op www.vivaladonna.nl zijn alle deelnemende beautyprofessionals op te zoeken op postcode, regio of branche. Om een gratis behandeling te reserveren kan er via telefoon of e-mail contact worden opgenomen met een verwenbehandelaar naar keuze.

Heb je vragen of opmerkingen over de Viva la Donna verwendag op 29 mei? Stuur dan een e-mail naar info@vivaladonna.nl. Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken en je ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Plaats een reactie