Vitaliteitsplaza voor medewerkers UMC St Radboud

Op maandag 27 september opent het UMC St Radboud ‘Vitaliteitsplaza’: een nieuwe plaza voor medewerkers rondom loopbaan, ontwikkeling en gezondheid in relatie tot het werk. Vitaliteitsplaza biedt medewerkers advies en ondersteuning en stimuleert ze om werkplezier en vitaliteit te vergroten.

Pierre Rutgers, stafdirecteur Human Resources licht toe: ‘We zijn met ruim 9000 medewerkers de grootste werkgever in Gelderland. Dagelijks houden we ons bezig met de zorg voor en gezondheid van patiënten. Dan is het essentieel om te investeren in gezonde, vitale medewerkers. Niet alleen nu, maar ook met het oog op de toekomst. Met de opening van Vitaliteitsplaza willen we onze medewerkers stimuleren en ze nog meer mogelijkheden bieden om gezond en vitaal hun werk te doen.’

UMC St Radboudmedewerkers vinden bij het nieuwe Vitaliteitsplaza advies en begeleiding rondom een viertal thema’s. Zo krijgen ze bij ‘Ik en mijn loopbaan’ onder meer loopbaanadvies en coaching (digitaal). Bij ‘Ik en mijn leefstijl’ kan men bijvoorbeeld een Fysio Fitheidstest doen of met een fysiotherapeut of diëtist van gedachten wisselen over gezond leven en bewegen. Het thema ‘Ik en mijn werkomgeving’ focust op een gezonde werkomgeving en biedt onder meer werkplekadvies en een vitaliteits- en inzetbaarheidstest. En ‘Ik en mijn werk-prive balans’ focust op stressmanagement en het voorkomen van stress, onder meer door het aanbieden van workshops en mindfulness.

Medewerkers van het UMC St Radboud kunnen in de openingsweek uitgebreid kennismaken met de mogelijkheden die Vitaliteitsplaza biedt. Oud-schaatser en Olympisch Kampioen Jochem Uytdehaage geeft de officiële aftrap, waarna er een gevarieerd en feestelijk weekprogramma plaatsvindt. Zo zijn er bijzondere motivatieworkshops en inspirerende presentaties door onder meer een ex-topatlete, sportpsycholoog, droombaangoeroe en cabaretière en is er een uitgebreide informatiemarkt.

Plaats een reactie