Vindeenombudsman.nl geeft overzicht bij vinden juiste onbudsman

0
485

Vanaf vandaag is er een nieuwe website: www.vindeenombudsman.nl. Deze onafhankelijke website is een initiatief van de Nationale ombudsman. De site helpt mensen bij het vinden van de juiste ombudsman bij hun probleem.

In Nederland zijn er ruim 100 ombudsmannen. Er is bijvoorbeeld een ombudsman voor klachten over pensioenen, voor verzekeringen, voor dieren, en veel gemeenten hebben een eigen ombudsman. Dat is verwarrend. Want bij welke ombudsman kun je nu terecht met jouw probleem?

Welke ombudsman is er voor mijn probleem?
Op Vindeenombudsman.nl staan alle ombudsmannen van Nederland, ongeacht waar zij klachten over behandelen. Ombudsmannen zijn bijna altijd onpartijdig en elke ombudsman is deskundig op een ander terrein. Met een zoekfunctie kan eenvoudig worden gezocht of er een ombudsman is voor het probleem. De site geeft dan gelijk informatie over hoe en wanneer die ombudsman bereikt kan worden. Is er geen ombudsman voor het probleem? Dan is er wellicht wel een andere klachtinstantie.

Initiatief van de Nationale ombudsman
De Nationale ombudsman helpt mensen die een probleem hebben met de overheid. Maar hij vindt het ook belangrijk mensen naar het juiste adres door te verwijzen, als ze bij hem niet aan het goede adres zijn. Daarom heeft hij het initiatief genomen om Vindeenombudsman.nl op te richten. De site helpt mensen bij het vinden van de juiste ombudsman bij hun probleem.

Heeft u een probleem met een instantie en komt u er zelf niet uit? Laat het er niet bij zitten. Bekijk op www.vindeenombudsman.nl of er een ombudsman is die u kan helpen.