Vind de gouden paprika op Tweede Paasdag in Speelland Beekse Bergen

Op Tweede Paasdag gaat de paashaas op de gezonde toer in Speelland Beekse Bergen. Hij verstopt op deze feestelijke dag geen eieren, maar gele paprika’s. Dit jaar valt Pasen gelijk met de start van het paprikaseizoen. Het moment waarop de eerste Nederlandse paprika’s te koop worden aangeboden. De Nederlandse paprikatelers organiseren voor deze bijzondere seizoensopening een feestelijke dag met een grote zoektocht.

Op Tweede Paasdag is iedereen welkom om tussen 10.00 en 17.00 uur samen met de paashaas op zoek te gaan naar de gele paprika’s die in het speel- en strandpark worden verstopt. Gele paprikaspeurders maken tijdens hun zoektocht ook kans op leuke prijzen. De vinder van de gouden paprika wint deze dag de hoofdprijs: een familiejaarabonnement voor Speelland Beekse Bergen (Beekse Bergen 1, Hilvarenbeek).

Gezond snoepen
Paprika is zonder twijfel de meest kleurrijke groente die er is. De meeste kleuren smaken fris en een beetje zoet. Eén ding hebben alle paprika’s gemeen: ze zijn heel erg gezond. In een rode, gele of oranje paprika zit bijvoorbeeld drie keer zoveel vitamine C dan in een sinaasappel. De paprika komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, maar veel paprika’s die in de supermarkt te koop zijn, komen tegenwoordig gewoon uit Nederland. In Nederland worden ze geteeld in kassen.

Kijk voor meer informatie over de paprika op www.colourfultaste.nl.

Plaats een reactie