Vijfde Noorderboogloop op 22 juni 2011

Medewerkers en introducés van Zorgcombinatie Noorderboog kunnen op 22 juni 2011 voor de vijfde keer mee doen aan de Noorderboogloop. Voor deze loop wordt elk jaar een hardloopparcours en een wandeltocht uitgezet. Wandelaars gaan om 18.00 uur van start; de hardlopers starten om 19.00 uur. Dit jaar is, vanwege de bouw van de nieuwe Schiphorst, de start niet in de tuin van het Diaconessenhuis, maar vanaf de parkeerplaats aan de voorkant.

De hardloopwedstrijd, waar zo’n 50 mensen zich voor hebben opgegeven, kan binnen drie afstanden worden afgelegd: 4, 8 en 16 kilometer. De estafette, waar vier teams aan deelnemen, telt 4 x 4 kilometer. De wandeltocht, die de afgelopen jaren populair geworden is, heeft ook ongeveer 50 deelnemers en loopt over 12 kilometer. Elke deelnemer mag bovendien één introducé meenemen.

Volgens één van de organisatoren, Henk Vos, zijn er verschillende redenen om dit sportieve evenement te organiseren. “Het heeft een positief effect op de sfeer en gezondheid binnen de organisatie. We creëren een teamgevoel en je motiveren elkaar door te laten zien dat we met veel plezier een vitale leefstijl kunt hebben. Bewegen is leuk!”

De organisatie is in handen van de projectgroep Fit4Work, die binnen Zorgcombinatie Noorderboog werkt aan de gezondheid en vitaliteit van medewerkers. Daartoe heeft het project diverse programma’s opgezet: van gezondheidsspreekuur tot revalidatie. Het doel hiervan is het ziekteverzuim omlaag te brengen en medewerkers fitter te maken voor hun werk: Fit4Work.

Plaats een reactie