Vijfde nationale Pannenkoekdag groter dan ooit

De vijfde nationale Pannenkoekdag die vrijdag 25 maart 2011 wordt gehouden, kent een recorddeelname. Ruim 270 basisscholen hebben zich ingeschreven. Dat betekent dat tienduizenden scholieren die dag achter de bakpan kruipen om pannenkoeken te maken voor de oudere medemens. De meeste scholen bakken in verzorgings- en verpleeghuizen in de buurt, andere hebben de ouderen uitgenodigd op school. Het thema voor Pannenkoekdag 2011 is Dat swingt de pan uit.

Nationale Pannenkoekdag werd vijf jaar geleden in het leven geroepen om jongeren en ouderen op ludieke wijze met elkaar in contact te brengen en met name kinderen kennis te laten maken met een aantal facetten van het ouder zijn. Pannenkoekdag laat jongeren bovendien zien wat ze kunnen betekenen voor de oudere medemens.

Dit jaar introduceert Pannenkoekdag een pannenkoekclipwedstrijd. Scholen die meedoen met de Pannenkoekdagactie kunnen een lipdubfilmpje (opgenomen playbackversie) van het Pannenkoekdaglied, gezongen door VOF de Kunst-zanger Nol Havens, inzenden. Een jury, onder leiding van Nol, beoordeelt vervolgens alle inzendingen. De school met het filmpje dat het meest bekeken is en ook door de jury als beste is beoordeeld, wint een schoolreisje voor de hele school en een optreden van VOF de Kunst op Pannenkoekdag. Ook nieuw dit jaar is de Pannenkoekdagpagina op Hyves.

De belangstelling voor de dag waarop oud voor jong bakt, groeit jaarlijks. Het begon in 2007 met 100 scholen en enkele duizenden kinderen die pannenkoeken bakten, nu doen er dus ruim 270 scholen mee en staan er enkele tienduizenden basisscholieren achter de bakpan. Voor initiatiefnemer Tefal alle reden om Pannenkoekdag te blijven organiseren; dit jaar net als vorig jaar in samenwerking met Koopmans.

Alle bijzonderheden rondom Pannenkoekdag zijn te lezen op www.pannenkoekdag.nl, een website vol met lekkere recepten, leuke weetjes en informatie over de pannenkoekclip wedstrijd. De ingezonden filmpjes zijn ook te zien op de site.

Plaats een reactie