“Vijf voor twaalf” voor tandzorg jongeren

Per 1 januari 2011 is één van de bezuinigingsmaatregelen van het nieuwe kabinet een feit: tandartskosten voor 18-22 jarigen worden vanaf dat moment niet langer gedekt door de basisverzekering. Tandartszorg zit nu voor jongeren tot 22 jaar nog in de basisverzekering. Vanaf die leeftijd was een aanvullende verzekering nodig. Met ingang van 1 januari verandert dit; met de nieuwe wet is een extra tandartsverzekering al nodig vanaf 18 jaar.

Specialisten en tandheelkundigen vrezen voor de gevolgen van deze maatregel, aangezien jongeren naar verwachting vanwege de financiële impact een bezoek aan de tandarts zo lang mogelijk zullen uit- of zelfs afstellen. Het achterwege laten van het tandartsbezoek kan een verslechterend gebit tot gevolg hebben, waardoor jongeren op latere leeftijd letterlijk de rekening gepresenteerd krijgen. Juist op jonge leeftijd speelt preventie van gebitsproblemen een belangrijke rol.

CDC Kliniek onderschrijft het belang van een gedegen en regelmatige tandzorg voor iedereen en roept jongeren van 18 t/m 21 jaar dan ook op om voor het eind van het jaar nog een bezoek aan de tandarts of tandspecialist in te plannen en een eventueel behandelplan klaar te hebben. Het serviceteam van CDC Kliniek informeert alle patiënten graag over de mogelijkheden voor ziektekostenvergoedingen en belastingaftrek.

Rob en Eric Dral, oprichters van CDC Kliniek, de grootste zelfstandige kliniek voor tandzorg in Nederland, benadrukken het gevaar van de vernieuwde wetgeving: “Een dergelijke regulering heeft tot gevolg dat mensen hun tandartsenbezoek uitstellen. Momenteel zijn er al ruim 1 miljoen Nederlanders die al meer dan 10 jaar niet naar de tandarts zijn geweest. Veel van deze patiënten komen bij ons in de stoel terecht, omdat hun gebit zwaar verwaarloosd is, met alle gevolgen van dien. En dit heeft niet alleen effect op hun gezondheid, maar ook op hun sociaal welzijn. Veel mensen met een slecht onderhouden gebit schamen zich en raken zelfs in een aantal gevallen in een sociaal isolement.”

Over CDC Kliniek
CDC Kliniek is de grootste tandheelkundige kliniek van Nederland. De kliniek beschikt over drie vestigingen in Best, met 34 ultramoderne behandelkamers, waaronder vier compleet geoutilleerde behandelkamers voor narcose en implantologie, twee inpandige sterilisatieafdelingen, twee inpandige laboratoria en een CT-scan. Naast de drie vestigingen heeft CDC Kliniek met de CDC Groep een keten van tandartsenpraktijken verspreid over Nederland, te weten in Amsterdam, Den Haag, Bilthoven en Hank. Op deze manier kunnen patiënten vanuit de kliniek in hun eigen woonplaats op nacontrole komen.

Meer informatie is te vinden op: www.cdckliniek.nl

Plaats een reactie