Vijf TopZorg-predikaten voor Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Maandag 10 januari kreeg de Raad van Bestuur van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) vijf TopZorg-predikaten overhandigd door een bestuurder van zorgverzekeraar Menzis, namelijk voor de behandeling van borstkanker, meniscus, liesbreuk, staar en slaapapneu.

Ria Stegehuis (directeur Zorgmanagement) van Menzis overhandigt het TopZorg-predikaat aan Raad van Bestuur Boudewijn Ponsioen van het WZA

Het keurmerk wordt alleen uitgereikt aan ziekenhuizen die voldoen aan hoge kwaliteitseisen voor deze behandelingen. De bijeenkomst was extra feestelijk omdat het WZA is uitgeroepen tot de winnaar in en rond de provincie Groningen als ziekenhuis met de meeste nieuwe TopZorg-contracten.

Met de toekenning van de vijf TopZorg-predikaten ‘beloont en bekroont’ zorgverzekeraar Menzis het Wilhelmina Ziekenhuis Assen voor zijn uitstekende behandeling van borstkanker, meniscus, liesbreuk, staar en Obstructieve Slaap Apneu Syndroom (OSAS). Het WZA zegt blij te zijn met de erkenning. De nieuwe keurmerken zijn geldig van 1 januari 2011 tot en met 30 juni 2013.

Begin 2009 kreeg het Wilhelmina Ziekenhuis Assen zijn allereerste TopZorg-predikaat voor de behandeling van borstkanker; dit predikaat is nu dan ook het eerste dat het WZA heeft weten te verlengen. Eind dat jaar volgde het tweede predikaat van Menzis voor de behandeling van ontstoken amandelen, nog geldig tot eind 2011. In totaal heeft Menzis tien operatieve behandelingen geselecteerd die het predikaat kunnen ontvangen: ontstoken amandelen, borstkanker, hernia, heupartrose, knieartrose, liesbreuk, meniscus, slaapapneu, staar en spataderen. Van deze tien predikaten heeft het WZA er nu dus zes.

Criteria
De TopZorg-ziekenhuizen zijn beoordeeld op medische kwaliteit van de behandeling, snelheid van toegang tot de behandeling, en de kwaliteit van de informatie die de patiënt krijgt. Onder snelheid van behandeling wordt zowel de tijd verstaan tussen het moment dat een patiënt belt voor een afspraak en de daadwerkelijke afspraak, als de tijd vanaf aanmelding tot behandeling. Bij informatie gaat het vooral om het verstrekken van schriftelijke en mondelinge informatie aan de patiënt. De criteria zijn tot stand gekomen na gesprekken met de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF), categorale patiëntenverenigingen (zoals de Borstkankervereniging Nederland) en klanten van Menzis.

Menzis adviseert haar verzekerden een TopZorg-aanbieder te kiezen; de verzekerde blijft echter volledig vrij een eigen keuze te maken en Menzis vergoedt in 2011 deze tien behandelingen bij alle ziekenhuizen in Nederland.

Plaats een reactie