Vijf genomineerden voor Nationale Sport Innovatie Prijs

De volgende vijf projecten zijn genomineerd voor de Nationale Sport Innovatie Prijs.De definitieve keuze van de jury wordt op dinsdag 16 november om 16.00 uur bekendgemaakt tijdens het nationaal congres Sport, Wetenschap en Technologie op de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

LaserTrainer
Een laser-lichtspot die fungeert als een ‘optische haas’ en de sporter helpt bij het uitvoeren van een specifiek trainingsschema.

Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd
Een methode voor sportverenigingen om in korte tijd vrijwilligers te werven, in te passen, en te behouden.

TopBob
Project om de kennisachterstand ten opzichte van traditionele bobslee-landen in te lopen en een vernieuwende bobslee te ontwikkelen.

Care[+]case
Een overzichtelijke koffer voor eerste hulp bij sportongevallen, gemakkelijk en snel aan te vullen via een webshop met applicatie voor mobiele telefoon.

Trainingszwaard
Trainingszwaard voor Middeleeuws Europees zwaardvechten, een nieuwe en sterk groeiende vechtsport.

De Nationale Sport Innovatie Prijs bestaat uit een geldbedrag van 5000 euro, ter beschikking gesteld door hoofdsponsor Lage Landen. De winnaar krijgt daarnaast professionele ondersteuning en advies om het idee verder te ontwikkelen en als product of de dienst op de markt te brengen.

De jury bestaat uit bestaat uit Karel Luyben (rector magnificus TU Delft en tevens voorzitter), Peter Kentie (marketing manager PSV), Elvira Luykx (director media relations & sponsoring DSM) en Henk Kraaijenhof, directeur Allosta en bekend als trainer/coach.

De Nationale Sport Innovatie Prijs wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Vorig jaar won het bedrijf Descol met een vloer voor sporthallen waarbij led-verlichting de lijnen voor een bepaalde sport aangeeft. Een jaar eerder werd de prijs in de wacht gesleept door Boksschool Muscle-fit (Eindhoven) en Fontys Hogeschool met een bokswand uitgerust met sensoren en elektronica.Beide producten zijn inmiddels verder ontwikkeld en op de markt gebracht.

De prijs is een initiatief van stichting Sports and Technology te Eindhoven en InnoSportNL. Deze organisaties trachten vernieuwing binnen zowel de topsport als de breedtesport in Nederland aan te moedigen door samenwerking tussen de werelden van sport, kennis en bedrijfsleven te stimuleren.

Met datzelfde doel organiseren deze twee partners elk jaar het nationaal congres Sport, Wetenschap en Technologie, dit keer op de TU/e op dinsdag 16 november. Sprekers zijn onder andere de internationaal bekende Amerikaanse sportfysioloog prof. Carl Foster en prof. Adriaan Beukers, hoogleraar composieten en constructies aan de TU Delft.

Meer informatie: www.nsip.nl

Plaats een reactie