Vier weken lang zijn we BioBezig! Deze week met kraanwater!

Ook deze week daagt de Coalitie Biodiversiteit mensen weeruit om BioBezig te zijn en wel met kraanwater! Dat wij in Nederland bronwater drinken is vreemd. Ons kraanwater is veilig en schoon en één van de beste ter wereld. Waarom drinken we eigenlijk ‘verpakt’ bronwater uit Nederland, Frankrijk, België en Italië? De productie, het transport en de verpakkingen zijn slecht voor ons milieu en kraanwater is ook nog eens veel goedkoper.

Bibi de Biodiva roept de hele week op om kraanwater te drinken in plaats van bronwater uit plastic flessen. Zij strooit met leuke weetjes en handige tips. Wist u bijvoorbeeld dat kraanwater 500 tot 1000 keer goedkoper is dan bronwater? Dat slecht 20% van de bronwaterflessen wordt gerecycled, waardoor er een plasticflessen-eiland in de Stille Oceaan drijft ter grootte van Frankrijk, Spanje en Portugal bij elkaar? En ook leuk om te weten: veel verpakt bronwater komt gewoon uit de Nederlandse grond en komt ook bijna gratis uit de kraan.

De website www.biobezig.nl is de centrale plek waar je de actie kunt volgen en mee kunt doen. Iedere dag verschijnt hier een tip om BioBezig te zijn met het weekthema. Daarnaast maakt de website het publiek bewust van het onderwerp biodiversiteit. Ook op facebook en twitter is ondertussen een levendige discussie ontstaan over de tips en weetjes.

Campagne
Biodiversiteit is onmisbaar! Gelukkig kunnen kleine, dagelijkse daden een grote bijdrage leveren om de biodiversiteit te beschermen. Vanaf 20 december roepen we iedereen op vier weken BioBezig te zijn. Je kunt biodiversiteit helpen behouden door te letten op wat je koopt, wat je eet en wat je drinkt. Bibi de Biodiva roept via social media iedereen op om BioBezig te zijn.

Jaar van de Biodiversiteit
De Verenigde Naties heeft het jaar 2010 tot Internationaal Jaar van de Biodiversiteit uitgeroepen. Over de hele wereld is vorig jaar extra aandacht besteed aan het behouden en het duurzaam benutten van biodiversiteit. Zo is in Nederland onder andere de Coalitie Biodiversiteit 2010 opgericht, een landelijk platform waarin overheden, organisaties en bedrijven hun krachten bundelen met als doel de urgentie van het behoud van biodiversiteit onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Deze campagne dient als afsluiting van het Jaar van de Biodiversiteit, maar ook in 2011 blijven we natuurlijk BioBezig!

Plaats een reactie