Vestiging Danone op Utrecht Science Park beklonken met grondaankoop

Met het ondertekenen van de grondovereenkomst is een belangrijke formele stap gezet op weg naar de vestiging van een internationaal research en innovatiecentrum van Danone op het Utrecht Science Park in De Uithof.

Danone ontwikkelt in samenwerking met OVG Projectontwikkeling een duurzaam gebouwd R&D-centrum voor babyvoeding en medische voeding. De opening van het centrum, dat zeker 400 Danone-medewerkers uit verschillende vestigingen zal huisvesten, staat gepland voor 2012.

Danone
Voor Danone is de grondaankoop op het Utrecht Science Park de eerste concrete investering in het nieuwe R&D-centrum, en daarmee een logische vervolgstap om haar wereldwijde positie in gespecialiseerde voeding verder uit te bouwen. Met het nieuwe innovatiecentrum zal Danone de R&D-activiteiten die nu in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië plaatsvinden, bundelen en de ruimte geven om te groeien. Het nieuwe internationale onderzoekscentrum zal met hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek ondersteuning bieden aan de merken van Danone’s babyvoeding en medische voeding divisies, waaronder Nutricia dat van oudsher sterk met Nederland verbonden is.

OVG Projectontwikkeling
OVG, koploper op het gebied van duurzame vastgoedontwikkeling, heeft zich ten doel gesteld om al haar gebouwen op een groene manier te ontwikkelen. OVG ervaart Danone’s nieuwe vestiging op het Utrecht Science Park als een krachtige combinatie vanwege de gezamenlijke visie op innovatie en duurzaamheid.

Utrecht Science Park
Het Utrecht Science Park (USP) ontwikkelt zich tot een internationaal vooraanstaand centrum voor wetenschappelijk onderzoek en kennisintensieve bedrijvigheid. Op het USP werken provincie en gemeente, de Universiteit Utrecht, het UMC Utrecht en de Hogeschool Utrecht nauw samen, onder andere op het gebied van de Life Sciences. De vestiging van Danone’s R&D-centrum onderstreept het belang van de Utrechtse Life Sciences.

Voor meer informatie: www.utrechtsciencepark.nl.

Plaats een reactie