Verzorgingshuis laat regionale kunstenaars exposeren

Verzorgingshuis Nijenstede aan de J. Bogermanstraat 1 in Steenwijk start een kunstroute. Vanaf 15 februari zijn er in Nijenstede verschillende exposities van vooral regionale kunstenaars te zien. De eerste expositie van de kunstroute is van een bewoner van Nijenstede: de heer Rijkman Groenink. Hij exposeert tot 15 mei twintig schilderijen over het landschap van Steenwijk en omgeving. De kunstroute is toegankelijk voor bewoners en bezoekers.

“Wij vinden het een hele eer, dat een kunstenaar die bij ons woont als eerste zijn schilderijen ten toon gaat stellen in Nijenstede.” zegt locatiehoofd Marcel van der Meulen. “Wij hebben plannen om de binnenkomst en ontvangst in Nijenstede te verbeteren. De kunstroute maakt daar deel van uit. Met de schilderijen zal de entree veel uitnodigender worden.”

De heer Groenink woont in Nijenstede. Hij tekent en schildert al vanaf zijn zesde met pastel en olieverf. Zijn schilderijen laten stadsgezichten en landschappen zien; vooral veel mooie waterpartijen uit de omgeving van Giethoorn en Belt-Schutsloot.

Op 22 jarige leeftijd heeft de heer Groenink samen met vier vrienden, waaronder zijn zwager Frans Opdam, een schilderclub opgericht. Zo’n zes jaar lang gingen ze een paar keer per week naar de boerderij van Hendrik Trompetter in Wapse om het interieur te schilderen. Het lievelingsschilderij van de heer Groenink komt uit deze periode en heet ‘Het Boereninterieur’.

De heer Groenink ervaart schilderen als een geschenk en hij laat anderen graag meegenieten met wat voor hem een prachtige hobby is. Zijn expositie is tot 15 mei te zien in Nijenstede.

Plaats een reactie