Verzorgenden leren vaardigheden op afstand

Het Graafschap College en Practinet hebben op woensdag 14 december 2011 een contract ondertekend om samen blended learning modules te gaan aanbieden voor verzorgenden in opleiding in de regio.

Directeur Theo Blom van het Graafschap College(l) en directeur Practinet Gerrit Jan van Ochten tekenen het contract voor de samenwerking.

Directeur Theo Blom van de Sector Zorg & Welzijn van het Graafschap College en directeur Gerrit Jan van Ochten van het Doesburgse bedrijf Practinet ondertekenden het contract in het bijzijn van praktijkopleiders van bijna alle grote Achterhoekse zorgaanbieders. De blended learning gaat in eerste instantie gelden voor bijscholing van hun medewerkers. Ook worden zij betrokken bij de inhoud van het lesprogramma dat Practinet gaat aanbieden. Het Graafschap College heeft daarin de leidende rol.

Blended learning is een combinatie van gezamenlijk praktijkonderwijs op een vaste locatie en individueel leren via de computer thuis of op de instelling (e-learning). Door deze leervorm te kiezen kunnen kosten bespaard worden en kunnen cursisten veel flexibeler leren op de momenten die hen het best uitkomen. Via e-learning kunnen praktische voorbeelden worden getoond door middel van animaties en filmpjes op de computer.

Practinet ontwikkelt samen met het Graafschap College de inhoud van deze digitale module verpleegtechnisch vaardigheden. Cursisten kunnen uiteraard altijd met vragen terecht bij een praktijkopleider die bij de instelling aanwezig is of bij een docent van het Graafschap College. Voor de reguliere opleidingen Verpleging en verzorging wordt al geruime tijd gebruikgemaakt van leren via de computer. Nu dit in de blended-learningvorm wordt uitgebreid en beschikbaar komt voor alle medewerkers in de zorg, draagt het Graafschap College bij aan de verdere professionalisering van de zorgverlening in de regio en daarbuiten.