Verwen je oren en kom naar de Nacht van de Viool

Tijdens de Nacht van de Viool speelt een keur aan Nederlandse topviolisten de sterren van de hemel met alle mogelijke vormen van vioolmuziek. En dat niet in een concertzaal, maar te midden van de prachtige collectie van het Rijksmuseum van Oudheden.

De artistieke leiding van deze avond is in handen van de Nederlandse dirigent, componist en violist Joan Berkhemer. Zijn keuze van solisten en ensembles biedt u een zeer gevarieerd en kwalitatief hoogstaand programma.

Esther Apituley

Keur aan Nederlandse topviolisten
Tot in de late uurtjes vult vioolmuziek alle zalen van het museum tijdens deze feestelijke Nacht van de Viool. Het programma is gevarieerd en verrassend: van Bach-sonates tot jazz, volksmuziek en zelden gehoorde werken van Bartók. De muziek wordt gespeeld door een ware sterrenparade: Nederlands jongste talenten, oude rotten in het vak en winnaars van nationale en internationale concoursen. De museumzalen zijn hun podium. De monumentale Egyptische tempel, indrukwekkende mummies, een parade van Romeinse keizerbeelden en duizenden jaren oude Klassiek Griekse beeldhouwwerken vormen het decor.

Concertgegevens
Datum: zaterdag 16 juni 2012
Tijd: 19.00 – 00.30 uur
Locatie: Rijksmuseum van Oudheden in Leiden

Meer informatie
http://www.rmo.nl/actueel/activiteitenagenda/nacht-van-de-viool

Plaats een reactie