Vertel Tweede Kamerleden uw persoonlijk verhaal over voltooid leven

Op 9 november 2011 lanceert de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillige Levenseinde (NVVE) de website GeachteTweedeKamerleden.nl. Op deze site kunnen mensen die hun leven voltooid vinden of anderen die deze problematiek van dichtbij hebben meegemaakt, hun verhalen en meningen in een brief onder de aandacht brengen van de Kamerleden.

Op 22, 23 of 24 november 2011 zal het burgerinitiatief ‘Voltooid Leven’ van de initiatiefgroep Uit Vrije Wil in de Tweede Kamer worden besproken. Het initiatief, waarin gevraagd wordt om een wettelijk regeling voor stervenshulp aan oude mensen die hun leven voltooid vinden, werd door bijna 117.000 mensen ondersteund.

Tot nu toe heeft de Kamer over deze problematiek alleen gesproken met experts en belangenorganisaties. Het is echter van groot belang dat de Kamer hierover ook de burger hoort: het is immers een burgerinitiatief. De NVVE, Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde heeft daarom gemeend burgers via de site GeachteTweedeKamerleden.nl een platform te moeten geven, zodat ook hun stem door politici wordt gehoord.

Kijk op www.GeachteTweedeKamerleden.nl of volg de actie via @WaardigSterven