Verstopping bij kinderen. Dat is op te lossen!

Op donderdag 9 juni 2011 verzorgt de PIPO-poli van Máxima Medisch Centrum opnieuw een informatieavond voor ouders van kinderen met obstipatieklachten. De avond vindt plaats in het auditorium van Máxima Medisch Centrum, locatie Veldhoven, De Run 4600 in Veldhoven.

De sprekers van deze avond zijn mevrouw N. Kok, kinderobstipatieverpleegkundige, dr. W. Tjon A Ten, kinder gastro-enteroloog, beiden werkzaam in Máxima Medisch Centrum en mevrouw J. Boxtart en mevrouw A. Heerkens, GGD. Tevens aanwezig is mevrouw A. Hallegraeff, ZuidZorg (0-4 jarigen).

Obstipatie is een vervelend probleem, dat vaak van kwaad tot erger wordt. Gelukkig is het met de juiste aanpak thuis vaak goed te verhelpen. Niemand wordt zindelijk geboren, plas en ontlasting ophouden hebben we allemaal moeten leren. Per schoolklas is er altijd wel 1 kind dat daar problemen mee heeft en obstipatie (verstopping) ontwikkelt. Dit kan leiden tot bijvoorbeeld buikpijn, hoofdpijn, verminderde eetlust, vermoeidheid, vaak kleine beetjes ontlasting of poep in de broek.

Tijdens de informatieavond krijgt u informatie over obstipatie, praktische adviezen en tips om uw kind thuis te helpen en wat te doen als de klachten aanhouden. Verder is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

De avond begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur. De toegang is gratis. Aanmelden kan via patienteninformatiecentrum@mmc.nl of telefoonnummer (040) 888 94 72.

Voor meer informatie kunt u bellen met het patiënteninformatiecentrum van Máxima Medisch Centrum, telefoonnummer (040) 888 94 72.

Plaats een reactie