Verpleegkundigen worden verslaggevers

Het Deventer Ziekenhuis geeft op 28 juni 2011 een bijzonder personeelsmagazine uit voor 3100 medewerkers, vrijwilligers en gepensioneerden. Het blad is helemaal bedacht en geschreven door de eigen verpleegkundigen.

Namens de 650 verpleegkundigen van het Deventer Ziekenhuis kropen 15 collega’s in een heel andere rol dan hun dagelijkse werk: die van verslaggever van personeelsmagazine MijnDZ.

Ze bedachten invalshoeken voor verhalen, schreven zelf artikelen, interviewden collega’s en maakten foto’s. Het experiment leverde een uniek magazine op met een sterke focus op de actualiteit en het dagelijkse werk van verpleegkundigen.

Emoties
Wat valt er te lezen in MijnDZ? Een specialistisch verpleegkundige interviewde collega’s over hoe verpleegkundigen omgaan met emoties in hun werk. De Deventer kunstfotografe Femke Teussink maakte er een serie indringende portretten van DZ-verpleegkundigen bij. Dan een stuk over de samenwerking tussen specialisten en verpleegkundigen. Twee jaar geleden bleek uit onderzoek van Medisch Contact en Nursing dat specialisten en verpleegkundigen vinden dat hun samenwerking beter moet. Een specialist en een verpleegkundige uit het DZ evalueren de huidige situatie.

Dan beschrijven 2 seniorverpleegkundigen hoe je je als verpleegkundige verder kunt ontwikkelen en professionaliseren. De columnisten in het blad vinden dat de verpleegkundige beroepsgroep zich meer moet laten horen om mee te kunnen beslissen over de snelle veranderingen in de zorg. Achterop MijnDZ een verhaal over de snelste verpleegkundige van Nederland: Jelmer van Leeningen. Hoe combineert hij topsport met zijn werk in het Deventer Ziekenhuis?

MijnDZ is het personeelsblad van het Deventer Ziekenhuis. Het magazine wordt vier keer per jaar in een oplage van 3100 exemplaren verspreid onder medewerkers, vrijwilligers en gepensioneerden. De bijzondere uitgave is te downloaden op www.dz.nl/nieuws.

Plaats een reactie