Verpleegkundigen Koninklijke Luchtmacht opgeleid door Spoedeisende Hulp Amphia

Het Amphia Ziekenhuis en de Koninklijke Luchtmacht hebben maandag 23 januari 2012 een overeenkomst getekend. Hierin is opgenomen dat het Amphia Ziekenhuis de opleiding tot SEH verpleegkundigen verzorgt van Algemeen Militair Verpleegkundigen van de Koninklijke Luchtmacht. Daarnaast kunnen militair verpleegkundigen hun vaardigheden trainen bij Amphia.

Olof Suttorp, voorzitter Raad van Bestuur Amphia Ziekenhuis: “Wij zijn trots dat wij nu een officiële praktijkleerplaats voor militair verpleegkundigen zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit een structurele samenwerking wordt waarin beide partijen veel van elkaar kunnen leren. Militair verpleegkundigen kunnen hun SEH-opleiding vervolgen, krijgen specialistische training en blijven praktijksituaties zien. Onze SEH-verpleegkundigen krijgen te maken met nieuwe collega’s met een gedegen opleiding en veel ervaring in spoedsituaties en veiligheidsmanagement.”

Opleiding en stage
Luitenant-kolonel Inge Tofield- van der Ende, hoofd van het gezondheidscentrum van vliegbasis Gilze-Rijen: “Per jaar volgen vier militair verpleegkundigen de opleiding tot SEH verpleegkundige. De eerste verpleegkundigen zijn al van start gegaan. Daarnaast zullen 10 tot 12 verpleegkundigen bij de Spoedeisende Hulp van het Amphia Ziekenhuis hun vaardigheden trainen. Een goed georganiseerde omgeving waar onze medewerkers veel leren. Deze ervaring hebben zij nodig om in spoedsituaties snel en goed te kunnen handelen.” Naast de praktijkopleiding voor de SEH in het Amphia Ziekenhuis volgen de defensiemedewerkers hun theorieopleiding aan het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam.

Defensie staat midden in maatschappij
Defensie vindt het belangrijk om met een voet in de maatschappij te staan, dicht bij de burgers. Voor medisch personeel is dit bovendien niet alleen een aanvulling op hun opleiding, de stap naar een functie in de burgermaatschappij na het verlaten van Defensie wordt hierdoor in de toekomst makkelijker.

Amphia en het ministerie van Defensie
Amphia heeft veel ervaring met het opleiden van defensiepersoneel. De commando’s met spoedeisende hulp taken trainen hun vaardigheden al jaren op de Spoedeisende Hulp van het Amphia Ziekenhuis.

Plaats een reactie