Verpleegkundigen: hou passie voor het vak!

Tweede Kamerlid Sabine Uitslag bezoekt op 11 februari a.s. het Jeroen Bosch Ziekenhuis om met verpleegkundigen van gedachten te wisselen over de huidige verpleegkundige praktijk. De woordvoerder verpleging en verzorging van het CDA is bezig met een ‘Tour de Nurse’ door Nederland en doet verschillende zorginstellingen aan. Zij komt naar het Bossche ziekenhuis op uitnodiging van de Verpleegkundige Adviesraad (VAR) van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

De verpleegkundigen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis gaan graag met Sabine Uitslag in gesprek over het spanningsveld tussen de toenemende administratieve werkdruk en de tijd die zij aan hun patiënten willen besteden. Tamara Schalken, voorzitter VAR van het Jeroen Bosch Ziekenhuis: ‘We willen met haar graag onderzoeken hoe we onze passie voor het vak kunnen behouden. Hoe we voldoende zorg aan onze patiënten kunnen geven én kunnen voldoen aan datgene wat de overheid van ons verwacht.’

Subtitel
Sabine Uitslag begon haar Tour de Nurse op 14 september 2010. Ze heeft inmiddels honderden zorginstellingen bezocht, in alle sectoren. Sabine Uitslag: ‘Als volksvertegenwoordiger wil ik weten wat er écht speelt in de zorg. Ik laat me niet leiden door populistische berichten in de krant. Ik wil de verpleegkundigen en verzorgenden zo goed mogelijk vertegenwoordigen in de Tweede Kamer. Daarom vind ik het belangrijk om op de werkvloer met hen in gesprek te gaan.

Plaats een reactie